Ma más volt a súlycsoport…

Megyei I. osztályú bajnoki mérkőzés, 28. forduló
 
Eger SE II. – Gyöngyösi AK 1-8 (0-3)
 
A mérkőzés közvetítése itt olvasható, az adatlap itt található.
Csák: reaktiválva

Nem túl jó előjelekkel vágtunk neki ennek a “kötelező” mérkőzésnek: többen kisebb sérüléssel bajlódnak. Szilágyi, Balogh, Tóth Levente, Oravecz… A 16-19 éveseink a héten soron következő 3-4. mérkőzésüket játsszák szombat-vasárnap… Márkus vírusos betegséggel küzd, Tóth Bálintnak pedig egy nem-sport sérülés miatt véget is ért a szezonja.

Az őszi váltótársa, Csák László a télen elbúcsúzott a csapattól, mivel a családi és munkahelyi elfoglaltságai miatt már nem tudja vállalni a rendszeres edzéseket, mérkőzéseket. Egy kiskaput persze nyitvahagyott: igazolását nálunk hagyta, és ígéretet tett arra, hogy ha ‘Tocskával’ történne valami, akkor ő beugrik. Ezt a kártyát most elő is húztuk: köszönjük Laci!

A mérkőzés előtt meglátva a hazaiak összeállítását, rá kellett jönnünk, hogy ők sincsenek jobb helyzetben: mindössze két cserével rendelkeztek, a kezdőben pedig bővelkedtek a 30plusz, sőt 40pluszos játékosokban…

A határozott kezdésünknek (értsd: letámadásunknak), és a játék felgyorsításának köszönhetően az első negyedóra végére nagyjából “le is rendeztük” a mérkőzést: 5 percenként gólt szerezve hárommal mentünk.

Oravecz, a kegyetlen: háromig meg sem állt

Lekli kezdte a gólgyártást egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után, majd Oravecz érkezett a hossszúoldalon egy laposan középre gurított labdára, a 15. percben pedig Szabó emelte át mesterien a kapus fölött a játékszert.

Persze megnyugodtunk, és egy kicsit bele is aludtunk az Eger által diktált tempóba, akik – érthetően – inkább lassítani akarták azt…

Persze a két(!) kényszerű csere is megkavarta a fejeket: Szilágyi achillesze fél órát bírt, de Tóth Levente combhajlítója is csak 40 percig húzta…

A második félidő elején aztán még hatékonyabban rátuk meg a gólfát: 10 perc alatt rúgtunk újabb három gólt.

Lekli Somát, akit az U19-es mérkőzésre pihentettünk, Ludányi Nándor váltotta, és ha már bejött, be is rúgott egy ziccert, amit Szabó szabadrúgása után Forgó teremtett meg neki. Négy perc múlva Nagy-György Bálint vett elő egyet a “régiből”, és egy mesteri kiugratással kínálta meg Oraveczet a jobb szélen, aki befelé húzva szépen lőtte ki a hosszú alsót. Újabb négy perc múlva Oravecz a robbanékonyságból villantott: Balogh tekert középre látszólag a kapus ölébe, de jött a “jobb szellő”, és a labda helyett a a hatodik gólt nyelte be a hálóőr. 

A 72. percben Szabó megint kiszolgáló szerepkörbe bújt: egy hosszú indítást futott be, és az alapvonal előtt szinte vakon kanalazta vissza pontosan a labdát. Ludányi Nándi oda érkezett, ahová kell, a labdát pedig oda rúgta, ahová kell: a jobb alsóba.

Amikor már azon “izgultunk”, hogy lesz-e két mesterhármas egy meccsen, akkor a félpályán elszórtunk egy labdát, és a gyöngyösi nevelésű Medveczki azonnal kapura ívelt, és a kint helyezkedő Csák fölött a kapunkba talált.

De hogy a miénk legyen az utolsó szó, arról Szabó gólpassza, és Ludányi Nándor újabb gólja gondoskodott: csak meglett a másik mesterhármas is!

Mikrofonnal sem ügyetlen, de labdával az igazi

Végül is könnyen sikerült hozni a kötelezőt, de a sérülések és az általános fáradtság nem jelent sok jót az álmoskönyvek szerint a hátralévő két mérkőzés előtt.

Sőt! Három, hiszen szerdán Hatvanban kell bizonyítanunk a Heves megyei kupa elődöntőjében… Az biztos nehezebb lesz, de a feladat adott.

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: