6. forduló – Közvetítés

NBIII. Észak-Keleti csoport – 6. forduló

DEAC – Gyöngyösi AK

Játékvezető: NAGY ATTILA LÁSZLÓ, Asszisztensek: LÁSZLÓ ISTVÁN SÁNDOR, ZAHORECZ ROLAND

5. perc: a hazaiak fehér-feketében, mi pedig zöld-fehérben léptünk ki a vízszintesen zuhogó esőben a pályára. Nagy a szél, ácsorogni biztos nem fognak a játékosok… Aki szeretné és tudja, nézheti a mérkőzést élőben, az alábbi linken (amíg el nem mossa az eső a kamerát is…)  

10. perc: csúszkálnak a játékosok mindkét oldalon, a hosszú indítások esélytelenek, mert megcsúszik a labda. Most mintha elállt volna az eső, maradt a hideg szél. Többet van a labda az egyetemi csapatnál. Egy lecsorgó labdát kellett Tóthnak összeszednie, illetve Gonda erőtlen lövése ment el a kapusig.

15. perc:  a második “ingyen” szögletet rúgják a hazaiak – egy-egy gyenge lövésbe léptünk bele – és a kivágott labdát azonnal visszarúgták a vendégek a jobb oldalra, ahol Korhut Mihály volt egyedül, berúgta. 1-0.

20. perc: nem tett jót az önbizalmunknak a gól, kapkodunk, pontatlanok vagyunk, a DEAC viszont jön, támad.

25. perc: továbbra is dominálnak a debreceniek. Komoly helyzetük ugyan nem volt, de mezőnyben egyértelműen fölénk nőnek. Nagy-György Bálint kap sárgát egy elkésett becsúszás nyomán.

30. perc: sajnos megvan a második gól is. Egy lövésbe léptünk bele, a becsúszó lábon felpattant, és a hosszú sarokba hullott a labda. 2-0.

35. perc: egy picit most tudtuk birtokolni a labdát, Lakatos lőhetett, de elment a kapu előtt.

40. perc: megint egy ajándék szöglet után akadt veszély a kapunk előtt, de fölé. Majd Tóth szedett össze egy hosszú indítást. Lakatos fejét próbáljuk megtalálni felívelésekkel, de nem sok sikerrel. Egy tüzijáték a mi kapunk előtt: nagy lövés, kapufa, ismétlés Tóth-bravúr.

45. perc: egy újabb helyzet a kapunk előtt, de mellé. Az utoldó percben Krán iramodott meg, de a passza hosszú lett, vége. 

50. perc: már három új játékosunk volt a pályán, amikor a második percben megkaptuk a harmadik gólt is. A bal oldalról jött egy kemény centerezés, csak bele kellett érni, 3-0.

55. perc: átálltunk 4-5-1-re. Babarcsiknak volt egy jó lövése, védte a kapus, illetve Szentannai is  próbálkozott, az ő lövését blokkolták. Lakatos, majd Márkus harcolt ki egy szögletet, utóbbiból Krán lőtt fölé.

60. perc: Márkus lőtt egy szabadrúgást kapura, az alsósarkos lövést védte a kapus. Babarcsik gyorsaságát próbáljuk most kihasználni,  a kiharcolt szögletből Lakatos fejelt gólt.

65. perc: a gólunk előtt is bátrabbak voltunk, azóta méginkább, sorra rúgjuk a szögleteket. Hazai oldalon már jön az “ébresztő”.

70. perc: Forgó is besárgul, becsúszva akart szerelni, de elkésett.  Babarcsik kapott egy hatalmasat, de felállt…

75. perc: most már a DEAC állt rá a kontrára, és egy gyors akció után óriási felsőkapufás lövés.

80. perc: az utóbbi percekben magukra találtak a hazaiak, a kapunk előtt ragadtak, Tóth órisái bravúrt mutatott be. A másik oldalon Szentannai iramodott meg, felrúgták, Lakatos a sorfalba bombázott.

85. perc: megint Babarcsik iramodott meg, lőtt, a kapus védett, a kipattanó Muhari mögé jött, csak belepiszkálni tudott, nem ment kapura.

90. perc: Forgót állítja ki a játékvezető, mert földhöz vágta a labdát. Igaz, hogy mi jöttünk volna bedobással, – a partjelző legalábbis nekünk ítélt – a játékvezető viszont felülbírálta. Második sárga. 3 perc a hosszabbítás.

93. perc: Lakatos felsősarkos lövését szedte ki a kapus, szöglet. Vége.