A kézzelfogható fejlődés

Megyei I. osztályú bajnoki mérkőzés, 16. forduló
 
Marshall ASE – Gyöngyösi AK 3-3 (2-1)
 
A mérkőzés közvetítése itt olvasható, az adatlap itt található.
Az új igazolások, és az új mez is debütált
Végre elindult a bajnokság, az Andornaktályával találkoztunk Füzesabonyban. Minden csapat igyekszik kímélni a nemrég még fagyos, mostanra viszont teljesen kiszáradt pályáját, ezért kényszerült a hazai csapat is idegenbe, műfűre.
 
Kellemes futballidő lett volna, ha nem kavargott volna minden irányba az erős szél. Jól kezdtük a mérkőzést, az első két helyzet előttünk adódott, azonban nem sikerült őket értékesíteni.
 
A hazaiak ugyanazt a taktikát alkalmazták, mint a bajnokság nyitányán: beálltak védekezni, és gyors kontrákkal próbálkoztak. A 19. percben a jobb oldalon a felezővonalnál vesztettünk labdát, és a bal oldalra átjátszva egy jó lövéssel meg is szerezték a vezetést. 1-0. Bosszantó volt, hiszen mi támadtunk többet, mi birtokoltuk a labdát többet, mégis mi kerültünk hátrányba. 
 
Aztán egy újabb helyzet: Márkus ugratta ki Szabó Viktort, aki az ötös sarkán tolta meg a labdát, a kapus pedig hatalmas lendülettel sodorta el… nem a labdát, hanem a babát. Házi gólkirályunk, Márkus Marci magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba, egyenlítettünk. 1-1.
 
A félidő utolsó percében aztán újra megkontráztak minket, ismét egy hosszúsarkos lövés, a kapufáról a hálóba… 2-1.
 
Mi kihagytunk nagyjából 5-6 helyzetet, ők háromból kettőt belőttek…
 
A második félidő sem hozott változást, mi támadtunk, ők kontrázni próbáltak. Tíz perc elteltével nagyon bután eladtuk a labdát, Kálmán József egyedül vihette kapura a labdát, és szépen fejezte be. 3-1.
Tocska mindhárom gólnál esélytelen volt...

Az őszi nyitány ugyanígy alakult: egy gól az Andornaknak, egyenlítés, majd két újabb bekapott gól a részünkről… Csakhogy itt most nem ért véget a mérkőzés, bár a hazaiak azt hihették, hogy két gólos vezetésük elég lesz. Talán emiatt, vagy esetleg a fáradtság miatt, de innentől kezdve csak a mi játékunkban volt benne a gól. Igaz, egy fejes után még Tóth védett egy nagyot, de előttünk még újabb 5-6 helyzet adódott, ebből legalább kettő ziccer.

Újabb 11-eshez jutottunk az 59. percben. Egy nem túl pontos indításra Márkus még rástartolt, és jó ütemben ugrott be a labda, és a felszabadítani igyekvő védő lába közé. Ez is egyértelmű büntető, és ezt is Márkus rúgta be egyértelműen… 3-2.

Nem álltunk le, mentünk a döntetlenért! Egy hosszú felívelésbe a hazai védő csúsztatott bele a 73. percbe, ami így kitűnő kiugratás volt Márkusnak. Marci előtt felpattanó labda+kirongyoló kapus=emelés. A labda pedig a hálóban, 3-3. Márkus időben a legutolsó bajnoki mérkőzésen a Domoszló ellen mesterhármast szerzett és most is!

Újabb mesterhármasával a bajnokság góllövőlistáján is az élen 17 góllal

Az utolsó negyedórában már nem sikerült értékesíteni helyzeteinket, a legutolsó percben pl. a gólvonalról mentett a hazai védő, így 1 pontot szereztünk.

Augusztusban 3-1-re kaptunk ki itthon az Andornaktályától. A meccs folyamán most is volt ilyen állás, azonban kiegyenlítettünk, sőt, kis szerencsével még nyerhettünk is volna. Ennél kézzelfoghatóbb, egyértelműbb jelét a fejlődésnek nem nagyon találhatunk. Ugyanaz a csapat, – sőt, Kálmán Józseffel talán még erősebb is… – fél évvel ezelőtt kétgólos vereség, most pedig egy erős döntetlen. “Ide orvosi papír nem kell…”

Jövő héten vasárnap(!) a Bélapátfalvát látjuk vendégül a műfüves pályán(!). Ősszel ott 5-1-re nyertünk: ezt az eredményt nehéz lesz felülmúlni, de persze meg kell próbálni! Szerintem nézzük meg, pláne, hogy ezt díjmentesen teheti meg mindenki!

Hajrá GYAK!

Szabó László nyilatkozata

Majzik Zoltán nyilatkozata

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük