Csoportbeosztás UTÁN

Igaz, hogy még nem tudjuk, hogy mikor kivel játszunk az év folyamán, de azt már ki tudjuk számolni, hogy mennyit fogunk utazni.

Az alábbi térképen láthatóak csoportellenfeleink, illetve  – a logóra kattintva – azt is, hogy hány km-re van az adott pálya, ahol játszani fogunk. Ez utóbbi megfogalmazás azért fontos, mert a Karcagi SE pályáját  felújítják, így az ősz folyamán a hazai mérkőzéseit biztosan Tiszafüreden fogja megrendezni.

Néhány szó a csapatakról, és lássuk, mennyit fogunk utazni idegenbe!

Az ABC szerint haladva első ellenfelünk a Cigánd SE. Hozzánk hasonlóan ők is idén jutottak vissza az NBIII-ba,  méghozzá a 2019-es kiesésük után, amikor a tabella utolsó előtti helyén végeztek. Abban az évadban négy pontot raboltunk tőlük: idegenben 2-2, itthon 3-0. Az osztályozón nagy csatában vívták ki a feljutást a Monostorpályival szemben: 3-2-s összesítéssel győztek. Gyakorlatilag ez az utunk lesz a leghosszabb: 226 km.

Debrecenbe kétszer is utazni fogunk, elsőként lássuk a DEAC csapatát. Az “egyetemistákkal” a 2019/20-as csonka évadban találkoztunk utoljára, ám ők azóta megjárták – egy szezon erejéig – az NBII-t is. A tavaszi mérkőzésre a Covid miatt már nem került sor, viszont ősszel a Kondás Elemér vezette – akkor éppen a dobobó második fokán álló – csapatot 3-2-re vertük itthon. Érdekesség, hogy az akkori  utolsó gól szerzőjét, Urbin Pétert éppen a napokban nevezték ki a csapat vezető edzőjének. Az előző idényt bronzérmesként zárták. Távolság: 159 km.

A másik hajdúsági csapat a DVSC II. Velük az utolsó harmadosztálybeli évünkben az utolsó előtti mérkőzésünket játszottuk, és ott gyakorlatilag el is dőlt a sorsunk… Akkor Igor Bogdanovic irányította a csapatot, akivel szinte biztos volt, hogy idén is találkozni fogunk: pár hete a karcagi helyett a cigándi csapatot vette át. Városi riválisuk mögött két ponttal maradtak le a dobogóról, a negyedik helyen végeztek. Az egyetemi pályától a Nagyerdei Stadion egymástól 1 kilméterre van, így számunkra az utazás: 160 km.

Márkus a Nagyerdeiben (fotó: dvsc.hu)

Egy újabb ‘második csapat’, ezúttal Miskolról: DVTK II. 2021 tavászan a debreceni mérkőzés előtt Diósgyőrben vendégeskedtünk, ahol a kiesés elől menekülve a lefújás előtti pillanatban gólt szerezve sovány 1 pontot gyűjtöttünk, pedig vezettünk is…  Az utóbbi években stabil középcsapatnak számítanak a mezőnyben, 9-12-12. helyen végeztek. 120 km-t kell megtennünk hozzájuk.

Egy csapat, amelyhez – hellyel-közzel – tavaly is utznunk kellett: Eger SE. Igaz, megyei riválisunk második csapatával voltunk egy mezőnyben, ám őket alaposan felülmúltuk: 14-1 a két meccsen. Az első csapat sem nagyon vitézkedett a harmadosztályban, tulajdonképpen a kiesést jelentő 18. helyen végeztek, ám mégis bent maradtak. 2021 májusában itthon keserítettek bennünket 1-0-ás győzelmükkel. Ismerős arcokkal biztosan fogunk találkozni, már csak azért is, mert az idei Füzesabonyból is igazoltak(vissza) játékos(oka)t… A találkozásig: 50 km.

A másik megyei rangadót még közelebb fogják tartani, hiszen az FC Hatvan mindössze 25 km-re fekszik tőlünk. Velük utoljára még a “megyeiben” találkoztunk, igaz, éppen egy kupamérkőzésen. Sajnos annak csúnya vége lett… Nem számítva azt az edzőmérkőzést, amit idén januárban játszottunk az immár harmadosztályú csapattal szemben: 3-2-re győztünk. A legfrissebb hír velük kapcsolatban, hogy a biztos bennmaradás után (11. hely) a csoport gólkirálya, Sármány Kristóf elhagyta a hatvaniakat…

Szentannai győztes gólja a Hatvan ellen

Egy újabb régi ismerős: eddigi utolsó NBIII-as mérkőzésünket az FC Tiszaújváros otthonában vívtuk, és nem kis meglepetésre már kiesett csapatként 4-3-ra győztünk idegenben. Az irigylésre méltó létesítménnyel rendelkező csapat az utóbbi évben kicsit halványabban teljesít önmagához képest,  a tavalyi 5. hely után, most tavasszal a 13. helyen végzett. A távolság: 105 km.

Karcagi SE azt a nem kis bravúrt hajtotta végre, hogy újoncként a 7. helyet szerezte meg az elmúlt idényben, és tette mindezt úgy, hogy folyamatosan idegenben játszott! Méghozzá nem is a szomszédban, hanem Balmazújvárosban volt a ‘hazai pálya’… Ennek az évnek új edzővel, Csillag Lászlóval vágnak neki, aki nekünk Tiszafüredről és Füzesgyarmatról lehet ismerős. Amennyiben ősszel játszunk ‘náluk’, akkorTiszafüredre 77 km-t, ha tavasszal, akkor Karcagra 115 km-t kell utaznunk. Nem kérdés, hogy a sorsoláskor csuriban lesz a kezünk…

A Cigánd mellett a másik (nagyon)nagy utazás: Kisvárda II. Igaz, legalább a vár tövében játszhatunk… Legutolsó találkozásunkra UP-vezetőnk, Nagy-György Gábor emlékezhet szívesen, hiszen 2020 telén három mérkőzésen vezette felnőtt csapatunkat, és ennek második állomása volt a várdai fellépésünk: 3-1-re győztünk! Az ukrán-szlovák-magyar határ közelségét jól használja ki a Kisvárda, és rengeteg külhoni fiatalt is beépít a tartalékcsapatába, ennek köszönhetően az elmúlt két évben egyaránt a 6. helyen tudott végezni. Nem lesz VÁRatlan utazás: 211 km.

A kirándulás Putnokra sem lesz egy álomutazás, mert vagy a hegyeken keresztül, vagy egy óriási kiflivel lehet odajutni. A kiflivel 151 km-t kell megtennünk. Róluk nem sok jó emlékünk akad, hacsak nem az, hogy csapatkapitányunk ellenük szerezte első NBIII-as gólját, bár az akkori hazai döntetlen kudarcként élhet bennünk… A veretlen BVSC mögött második helyen végeztek 12 pontot verve a harmadik DEAC-ra… Ha hinni lehet a zuhanyhiradónak, ebben az évben egyértelműen az aranyat célozzák meg.

Újabb friss feljutó, a REAC következik. Az egykor az NBI-et is megjáró csapattal utoljára a 2012/13-as szezonban találkoztunk az NBIII-ban, bár azóta volt egy év, amikor mindkét csapat harmadosztályú volt, de a pesti csapat a Közép-csoportban vitézkedett. Utolsó két párharcunk idegenbeli győzelemmel ért véget: ott 2-1-re nyertünk, tavasszal viszont itthon 1-0-ra kaptunk ki. Szilágyi Norbert és Oravecz Botond végigjátszották azt a mérkőzést. A Kállósemjén csapatát 10-4-es összesítéssel tartotta a megyei osztályban a régi kedves ismerősünk, Pölöskei Péter által fémjelzett gárda. Távolság: 70 km.

Apropó régi ismerős: könyveket lehetne megtölteni a GYAK és a Stécé, vagyis az SBTC közös múltjával… Viszonylag közeli csapat – 61 km – akik szintén újoncok lesznek idén a harmadik vonalban. Azt a Nyergesújfalut ütötték el magabiztosan – össz.: 5-0 – a feljutástól, akikkel télen mi is játszottunk egy edzőmérkőzést. Róluk a legutóbbi emlékünk kellemes lehet: Eichenvalder Robi lőtt GYAK mezben csodagólt, de Márkus Marci (9) gólöröme is priceless!!! (1:16-tól)

Egy újabb hosszúlépés: a nyírségi Sényő bizony 181 km-re van tőlünk. Érdekesség, hogy amikor legelőször találkoztunk velük, akkor ők voltak újonc csapat, és Csank János irányítása mellett az első(!) fordulóban találkoztunk itthon. A Mester a vesztes mérkőzés után azt mondta a maga stílusában: ha ezeket megvertük volna, akkor a dobogó környékén végeznénk.  A Sényő abban az évben 6. lett, és azóta is biztos és meghatározó tagja az NBIII-as mezőnynek, most tavasszal a 8. helyen végeztek.

Tiszafüred csapatát jól ismerhetjük, hiszen egyrészt közel is van, mindössze 77 km, másrészt az utóbbi egy-két évben rendszeresen játszunk velük edzőmérkőzést. Az utóbbi év nem volt egyszerű a számukra, csak a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően maradtak a vonal felett…

Végül, de nem utolsó sorban az Újpest II. csapata, amely a Bánka Kristóf Sportközpontban játssza mérkőzéseit, ami tőlünk 75 km-re található. A lila-fehérek idén egy teljesen új mezőnnyel találkozhatnak, hiszen tavaly a 18 csapatosra csonkult Közép-csoport közepén, vagyis a 9. helyén végeztek, eléggé közepes teljesítménnyel: 16-2-16-os győzelmi aránnyal.

Hogy mennyire más kávéház a ‘megyeihez’ képest az NBIII, azt nagyon jól jelképezi az a km-szám, amit az új szezonban kell megtennünk. Míg az előzőben kevesebb, mint 1.000 km-nyi utazást jelentett oda-vissza bejárni Heves megyét, addig az észak-keleti régióban már mintegy 3.500 km vár ránk.

Egy távolsági busz fogyasztása átlagosan 25 liter, a gázolaj jelenlegi ára nagyjából 565 Ft. Meghagyom az élvezetet, mindenki számolja ki a két év közötti árkülönbséget… És ez még csak az utazás!!!

Hajrá GYAK!