Hát, eljött ez is…

Gyöngyösi AK – Lőrinci VSE (0-2)

A mérkőzés közvetítése  itt  olvasható, az MLSZ adatlapja pedig itt.

Jelen és múlt

80. születésnapját ünneplte D. Tóth György, klubunk egykori elnőke, így a jelenlegi vezetés, élén Kozma Zsolt elnök úr kérte fel a kezdőrúgás elvégzésére.  Gyuri bácsinak jó egészséget kívánunk!

Ezzel a mi örömteli perceink sajnos véget is értek… Nagyon korán, már a harmadik percben hátrányba kerültünk.  A vendégek Szilágyija, a szintén hármassal játszó balhátvéd iramodott meg a labdával, és bántóan sokáig vezethette akadálytalanul egészen a 16-osunkig,  végül pedig a jobb oldalon érkező Bartalis lőtte el a hosszú sarokba a labdát.  0-1.

Ezután Szilágyi kért cserét, így a betegséggel küzdő Vernyik után másik rutinos védőnket is  elveszítettük, kérdés, hogy melyikük mikor áll majd rendelkezésre…

A 19. percben újra megrezdült a hálónk… Ács Ádám tört be a büntető területre, és erővel középre lőtt. Inkább beadás akart ez lenni, azonban kapusunk megpróbálta ezt lefülelni, és nagy szerencsétlenségére bepattant a kezéről. 0-2.

Ács Ádám, a második gól szerzője

Ebben a bajnokságban még soha nem játszottunk hátrányban, pláne nem kétgólosban…

Megvolt azonban az esélyünk, hogy visszajöjjünk, mert Lekli ismét kiharcolt egy 11-est, azonban Márkus ítéletvégrehajtását a vendégkapus  nagy bravúrral hárította. HA berúgjuk néhány perccel a félidő vége előtt, HA  csak egygólos hátránnyal megyünk a szünetre…

Aztán a második félidőben a Lőrinci megmutatta, hogy mihez ért még a focin kívül… Folyamatosan húzták az időt, és folyamatosan faragták játékosainkat. Leginkább Lekli és Márkus kapta az áldást, de a szokásosnál jóval többet kapott, mint adott Szabó Tamás is. Csapatkapitányunkat aztán le is kellett cserélni a sok rúgás és ütés után…

Bár kikapott, mégis dicsérhető a csapat, mert egészen a lefújásig, – sőt, még kicsit utána is… – küzdött, akart, mindent megtett, hogy ne vereség legyen a vége. Összekapaszkodva, fogcsikorgatva mentek előre, de nem jött össze.

Összekapaszkodva...

Keseregni okunk talán annyi van, hogy elveszítettük a veretlenségünket, azonban idő nincs, jövő héten már Hevesen lehet és kell bizonyítani! Amit érdemes: megézni, hogy mit lehet ebből a vereségből tanulni!

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: