Jó hírek!

A nehéz időkben a jó híreknek duplán lehet örülni!

A klubunk életét folyamatosan figyelemmel kisérők tudhatják, hogy még 2017-ben nyertünk el egy MLSZ támogatást a Kömlei Károly Sporttelep lelátójának újjáépítésére. Elkészültek a látványtervek, azonban maga az építkezés – különböző okok miatt – a mai napig nem kezdődött el…

Egy másik projekt, az öltözőház építése azonban egy ideig jól haladt, de idővel az is megállt, – olcsó vigasz: az legalább viszonylag közel a befejezéshez. Az mindenki számára belátható, hogy az eredetileg elnyert támogatási összegek a hét év alatt bekövetkezett építőanyag árnövekedés miatt mára gyakorlatilag elértéktelenettek…

De akkor hol a jó hír? A jó hír az, hogy a klubvezetés elkötelezett törekvéseinek is köszönhetően az MLSZ mai döntése nyomán a lelátóépítésnél “beragadt” 50 millió forint támogatást engedélyezi átcsoportosítani az öltözőház felújítására/befejezésére! Így legalább az egyik projekt elkészülhet, és klubunk, illetve a város egy kb. 440 négyzetméteres öltözőkomplexummal gazdagodhat a center pálya, a műfüves pálya és a kézilabda edzőcsarnok háromszögében!

Ez a projektek úgynevezett előfinanszírozással valósítható meg, vagyis először végre kell hajtani, majd a szövetség utólagos elszámolással kifizeti az építkezés költségeit. A város tulajdonában álló épület felújításához 30% önerő is szükséges (kb. 21,5 millió forint).

Kozma Zsolt, klubunk elnöke elmondta, hogy a kedvező szövetségi döntést követően azonnal felvette a kapcsolatot a városvezetéssel, ahol a soron következő Testületi ülésen dönthet a képviselőtestület az önerő lehetséges biztosításáról. Bízunk benne, hogy az évek óta húzódó beruházás végre révbe ér, és akár már idén nyáron átadható lesz a 7 öltözőt, és további kiszolgáló helyiségeket magában foglaló létesítmény.

Három a magyar igazság! Úgyhogy még egy jó hír: elnökségünk szerdára a klubházunkban tartandó egyeztető találkozóra invitálta a város politikai vezetőit, ahol részletesen beszámolnak majd klubunk helyzetéről, távlati terveiről. Természetesen szó fog esni a felnőtt csapat további támogatását érintő kérdésekről is, melytől a testület – egyéb hírforrásokkal ellentétben – nem zárkózott el, a támogatás mértékét a februári éves városi költségvetési vita során kívánja majd meghatározni.

Bízzunk benne, hogy az egyeztetések során minden résztvevő felelősséggel és kellő körültekintéssel látja át a helyzetet, és politikai hovatartozástól függetlenül egyazon közös városi cél mögé képes lesz felsorakozni.

Hajrá GYAK!