Nem volt egyszerű…

Marshall-ASE – Gyöngyösi AK  0-1 (0-0)

A mérkőzés közvetítése itt  olvasható, az MLSZ adatlapja pedig itt.

A feldobást nem mi nyertük

A mérkőzés előtt lehetett tudni, hogy nem lesz egyszerű… Most már azt is tudjuk, hogy Andornaktályán senkinek sem lesz egyszerű győzni, mert a hazaiak úgy tudnak betonvédekezést bemutatni, hogy közben a támadásaik is életveszélyesek.

Átadták a területet, a felezővonalig engedtek minket, aztán jött a presszing, és várták a hibánkat, ami ha jött, azonnal négyen-öten robbantak ki a kapunk felé…

Ha nem sikerült a nyomásgyakorlás, és nem adtuk magunktól a labdát, akkor attól sem riadtak vissza, hogy a szabályosság-szabálytalanság határán  odacsapjanak… Nem voltak durvák, de kőkemények.

(Csak egy zárójeles mondat a játékvezetésről: borzasztó gyenge teljesítmény, mindkét kispad folyamatosan talált kivetni valót a működésükben…)

Össszpontosítás, szoros őrizet

Ezzel együtt azért nekünk állt inkább a mérkőzés. A hazaiaknak is voltak helyzeteik, de nekünk több, ráadásul minőségben értékesebbek. Kapufát találtunk, illetve a kapus védett a kidolgozott helyzeteink után, míg a mi oldalunkon Tóthnak nem volt védése,  a támadók elügyetlenkedték az ajándékba kapott lehetőségeket.

Azért az tényleg bosszantó volt, hogy teljesen következetlenül jöttek a fújások. Leklit labdatartás közben többször megrúgták, ráncigálták: semmi. Aztán egy kisebb fél faltot meg lefújt… Bezzeg a folyamatos faltok reklamálásáért még centerünk kapott sárgát… Szóval tényleg küzdelmes mérkőzés volt.

Szilágyi a vérét adta (semmi komoly...)

Majd’ 70 perc elteltével aztán egy ügyes labdakihozatal után Szabó Tamás kapott egy kissé hosszú kiugratást a jobb összekötő helyén. A múlt héten gólt szerző játékosunk el tudta a visszaérő védő elől a labdát, aki viszont bődületes erővel akarta azt kivágni… Csakhogy a labda helyén ekkor már középpályásunk lába volt. Nagy csattanás, egy fájdalmas kiáltás, majd sípszó. A szabálytalanságot senki sem vitatta, csak azon ment a találgatás, hogy kint, vagy bent. 

Jellemző, hogy a hazai edző a támadásunkat beinditó labdavesztés miatt korholta játékosait… Mindezt meghallgathattuk, mert a játékvezető a sípszó után hosszan gondolkozott a szabálytalanság helyén. Aztán az asszisztense kisegítette: leszaladta a 16-os vonala és az alapvonal T betűjéhez…

A Szabó Tamás által kiharcolt büntetőhöz Márkus Marcell állt oda, és védhetetlenül lőtte ki a bal felső sarkot!

Szárnyalás: kiharcolta, berúgta

Természetesen a gólunk után a hazaiak megmutatták, hogy tudnak ők támadni is! Fordult a kocka: most álltunk kicsit visszább, és – frissítve is elöl – a gyors támadásépítésre helyeztük a hangsúlyt.

Volt veszély az andornaki támadásokban, de bravúr így sem kellett Tóth játékába, és mi is alakítottunk ki veszélyt a másik kapu előtt.

Egy utolsó ziccere maradt  a pirosaknak, de ezt is elpuskázták, így első idegenbeli meccsünkön behúztuk első idegenbeli győzelmünket is!

Szerdán újabb megmérettetés: kupameccs a Maklár ellen, hétvégén pedig szomszédvári rangadó: a Gyöngyöshalász érkezik vendégségbe.

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: