Többet érdemeltünk volna

A mérkőzés közvetítése itt, az MLSZ Adatbank adatlapja pedig itt olvasható.

Babinak sűrű negyedórája volt...

Sorban a második mérkőzés, hogy az egyik játékosunkhoz mentőt kell hívni a meccs után. Két hete Márkust vitték el, most Babarcsik Bálinthoz érkeztek villogóval. Villámléptű szélsőnk a 74. percben állt be, öt perccel később kiállították róla a hazai kapust, majd nem sokkal utána összefejelt egy ellenfél játékossal. Lent maradt, de gyorsan felpattant, és még végigzakatolta a mérkőzést. Dolgozhatott az adrenalin, mert a mérkőzés után masszőrünk, Tábit Adél vizsgálata után azonnal a 104 hívását javasolta… A mentők beszállították a nyíregyházi kórházba, ahol a CT-vizsgálat után három napos megfigyelés lett az “ítélet”. JOBBULÁST BABI!

Eső nem volt, de szél bőven

Borzasztó talajú pályára érkeztünk, ahol az egyik térfél nagyjából felén fű sem volt, csak sár – ‘beteg a fű’ – de ahol zöldellt, ott is borzasztó laza volt, minden lépés után kifordult némi földdarab…

A mérkőzést jól kezdtük, magunkhoz ragadtuk az irányítást, és amikor már éppen kezdett nyomasztóvá válni a fölényünk, egy jó baloldali elfutás után a hazaiak megszerezték a vezetést. Egykori játékosunk, Lizák Bence húzta meg, laposan gurított középre, és – talán a talajnak is köszönhetően – két védő és egy csatár lába alatt, illetve a kivetődő Uj Milán keze fölött is elment a labda, a hosszú sarkon érkező támadó viszont be tudta passzolni a kapuba. 1-0.

Tovább növeltük fölényünket, már védésre is késztettük a sényői kapust, jól játszottunk. Volt játékunk: gyors fel-vissza-felpasszokkal kombináltunk, majd hosszú indításra vállalkoztunk, átlövéssel próbálkoztunk.

A félidő utolsó momentuma egy Uj Milán védés volt, de még így is kevesebb dolga volt, mint túloldali kollégájának.

A gólokról nem tehetett, egyébként állta a sarat

A második félidő nem hozott változást: továbbra is mi irányítottunk, de megintcsak ők szereztek gólt. Egy szabadrúgást íveltek középre, Forgó Kornélt fejelés közben két kézzel lökték hátulról, így a fejéről a kapuba pattant. Itt persze nincs VAR, megadták, 2-0.

A szokásos: hátrány, és megyünk az eredmény után. Ami jött is: Krán Attila óriási bombát eresztett meg szokatlan helyről. A 16-os sarkánál nézett föl, és beadás helyett rádőlt, teli rüszttel meglőtte, hálószaggató bomba. 2-1.

Még idegesebbek lettek a feketék. Egy kissé hosszú indításra robbant ki két védő közül Babarcsik, és közben a kapus is ezt tette, csak ő a két kapufa közül. Nem meglepő módon a mi gazellánk ért oda előbb, elpöckölte a labdát, a kapus pedig az ő lábát. Mindezt 17 méteren, habozás nélkül piros. A szabadrúgást Lakatos a felsőlécre rúgta, a kapusnak csak a ‘miatyánk’ maradt. Majd ugyanő fejelt egyet, amit az újonnan beállt kapus földöntúli bravúrral szedett ki a felső sarokból.

Ekkor már a két belső védőnk az ellenfél térfelének közepén passzolgatott támadásépítésként, vagyis Sényőn betolták a buszt a kapu elé. Nem tudtunk átmenni rajta…

A labdabirtoklás kb. 30-70, a helyzetek aránya kb. 3-8.  Szinte hihetetlen, hogy így sem sikerült nyernünk.

Jövő héten a Karcagot látjuk vendégül, és reméljük, végre Fortuna is tiszteletét teszi nálunk…

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: