1. forduló – Közvetítés

NBIII. Észak-Keleti csoport – 1. forduló

Cigánd SE – Gyöngyösi AK

Játékvezetők: TÓTH TAMÁS, SZABÓ FERENC SZILÁRD, VILMÁNYI SIMON

A csapatunk:

5. perc: jól előkészített pályán, kissé fülledt, de nem kánikulai időben kezdődik a mérkőzés, jó 4-500 néző, ünnepi a hangulat, hiszen itt is sok idő telt el az utolsó NBIII-as mérkőzés óta… A hazaiak feketében, mi fekete-fehérben. Az első lövés tőlünk jött, a kezdőnkben négy új igazolásunk kapott helyet.

10. perc: magához ragadta a hazai csapat a kezdeményezést, jól járatják a labdát, inkább a mi térfelünkön zajlik a játék, amikor labdát szerzünk, kicsit kapkodva oldjuk meg.

15. perc: kicsit kijjebb merészkedtünk az utóbbi percekben, Szabónak volt egy távoli szabadrúgása, ami nem sikerült jól, de jelezzük, hogy nem feltartott kézzel jöttünk.

20. perc: Tóthnak megvolt az első bravúrja! Gyakorlatilag ziccerben mentett lábbal szögletre. Szerkezetet váltottunk, a négy védős rendszer most jobb választásnak tűnik, le kell zárnunk a széleket.

25. perc: nagy az iram, amit a hazaiak diktálnak, de tartjuk a lépést. Kérdés, hogy melyik csapat vesz visszább hamarabb, mert ezt így biztosan nem lehet bírni a félidő végéig se.

30. perc: Trombola kapja az első sárgát a mérkőzésen. Félig labda, félig láb, nem volt puhány, az igaz. Előtte nagy helyzetet úsztunk meg, fölé vágta a csatár 11 méterről.

35. perc: most viszont ÓRIÁSI ziccerben hárított Tóth. Három emberünk között kígyózott át a csatár, 8 méterről lőhetett tisztán, 

40. perc: a hazaiak is beszedtek két sárgát, egy-egy lerántással akadályozták meg a gyors támadásunkat. Nagyobb baj, hogy sorozatban lövik a szögleteket, és rendre veszély van belőlük… 

45. perc: nem volt ez egy egyszerű félidő, de hát erre lehetett számítani.

50. perc: veszélyes szabadrúgáshoz jutott a Cigánd 20 méteren, veszélyes volt a bal alsó sarokba tartó lövés, Tóth mentett.

51. perc: a jobb szélünkön kis szerencsével tartották meg a labdát, a kereszbe lőtt passzra a hosszú oldalon üres kapu elé érkezett a támadó. 1-0.

60. perc: nyilván jót tett a cigándiak önbizalmának a gól. Azóta is támadásban, Tóth újabb védése, illetve egy bomba, ami kicsivel mellé…

65. perc: nem nagyon birtokoljuk a labdát, bár azért a gól óta feljebb toltuk a játékunkat.

70. perc: végre mi is eljutottunk szögletig,  illetve néhányszor már az ellenfél térfelén is akad sikeres passzunk.

75. perc:  a csereként beálló Oravecz maradt lent a földön, és nem is tudja folytatni…

80. perc: egy kiugratás után az egyedül kiugró csatár lábát elhúzta Tóth. 11-es, gól, 2-0.

85. perc: Czinkóczi is besárgult egy ártatlan helyzetben, kissé szigorú volt az ítélet.

87. perc: most már kontrázik a Cigánd, hiszen fent vagyunk, azonban egy kontra végén megint Tóthnak kellet bravúrt bemutatnia. Viszont egy rekontrából Dudás addig tekergett, míg gólt szerzett! 2-1.

90. perc: 3 perc a hosszabbítás.