Az első két meccsen túl

Érdekes játék a futball: az egyik meccsen sokkal jobban játszunk ellenfelünknél, mégis kikapunk. A másik mérkőzésen inkább ellenfelünk van fölényben, mégis győzünk…

Kedden az Eger SE csapatát fogadtuk, és 75 percig egyértelmű fölényben játszottunk. Ellenfelünk talán két helyzetet tudott addig összehozni, mi pedig 6-8-ig is eljutottunk. De ami ennél is fontosabb: nem nagyon tudtak mit kezdeni a játékunkkal, nagyon jól támadtunk le, már a labdakihozatal is nehezükre esett.

A körülményekről is essen szó: ítéletidő volt. Borzasztó hideg, 45 fokban hulló sűrű eső, és jeges szél, ami persze mindkét csapatnak megnehezítette a dolgát. A félidőben gyakorlatilag sorcserét végrehajtó vendégek aztán fokozatosan felénk kerekedtek, és egy-egy apróbb hibánkat kihasználva azonnal mögénk kerültek, és háromszor is mattoltak minket hátul. A végeredmény: 0-3.

Gyakorlatilag az utolsó 15 perc már egy másik mérkőzés volt. Addig a nyerési esély nagyjából 60-40 volt ide, a helyzetek száma pedig összesen kb. 10-5. A fő különbséget a helyzetkihasználás jelentette. Ebben kell előre lépni!

Ami viszont nagy örömre adott okot: egy NBIII-as csapat ellen 75 percig nemhogy pariban voltunk, hanem egyértelműen a mi akaratunk érvényesült! Utána a kevesebb csere eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét, de a végeredmény ismeretében sem kell szomorkodnunk, mert – ahogy mondani szokták – nagyon jól néztünk ki!

TÉLI felkészülés...

Szombaton délelőtt ismét szomszédvári rangadó: a szintén harmadosztályú Hatvan érkezett. Ők – talán közelebbi emlékkel az egymás elleni meccsekről… – jobban alkalmazkodtak hozzánk, jobban kijátszották a letámadásainkat, és összeszokottabb, egységesebb csapat képét mutatták.

Az első félidőben egyértelműen ők irányították a mérkőzést, többet birtokolták a labdát, többször jutottak el a kapunkig, érvényre juttatták az osztálykülönbséget. Egy buta hibánkat kihasználva meg is szerezték a vezetést. Labdaszerzés után szépen kijátszották ziccerig, és nem hibáztak. 0-1.

A szünet után aztán fordult a kocka, de legalábbis felzárkóztunk játékban, labdabirtoklásban, és helyzetkialakításban. Egy helyzetükre kettővel reagáltunk, és egy kiváló szögletvariáció után Oravecz beadását Vernyik fejelte a kapuba, egyenlítettünk. 1-1.

Egy újabb “elcsúszásunk” után megint ziccerig vitték az akciót, megintcsak nem kegyelmeztek, újra átvették a vezetést egy közeli fejessel. 1-2. És ezzel el is lőtték a puskaporukat… Mi viszont egyre bátrabban mentünk előre, veszélyesek voltunk, sőt, úgy érezhettük, hogy Szentannai buktatásánál egy jogos 11-es elmaradt. Fiatal támadónk azonban nem csüggedt, és magára vállalta a további főszerepet.

Babarcsik ment rá egy elveszett labdára, lefutotta védőjét, aki csak buktatni tudta. 16 méterről végezhettük el a szabadrúgást, amit élesen lőtt kapura ‘Szenti’, a kapus csak öklözni tudta, a ‘szabit’ kiharcoló Babarcsik pedig közelről bólintott a kapuba, újabb egyenlítés. 2-2. Az utolsó percben aztán Lekli harcolt ki egy büntetőt, amit már meg is adott Harnos játékvezető. Szentannai állt oda, és a maga 17 évével olyan magabiztosan bombázott a jobb felsőbe, hogy csak na. Ezzel meg is nyertük a mérkőzést! 3-2!

Kapus erre, labda arra...

Mindig elmondjuk, mindenhol mindenki elmondja: ezeken a mérkőzéseken az eredmény másodlagos. Persze gólt szerezni, győzni azért jó érzés. Ami a lényeg, a mutatott játék! Elmondhatjuk, hogy két NBIII-as ellenféllel szemben 60 percet töltöttünk alárendelt szerepben, 120 percet pedig fölényben. Tehát két harmadosztályú csapat elleni 180 perc kétharmadát inkább mi irányítottuk… Lehet csettinteni!

Folytatás ezen a héten, és rögtön egy kis változás a felkészülési programban… A REAC lemondta a mérkőzést, így a következő két meccsünk a következőképpen alakul:

01.28., szombat, 11 óra, Jászberényi FC – Gyöngyösi AK (Jászberény)
02.01., szerda, 18 óra, Gyöngyösi AK – 43. sz. Építők (Gyöngyös, műfű)

Az ínyenceknek: szerdán (01.25.) 17:30-tól az U19-es csapatunk a Jászfényszaru csapatát fogadja, ahol természetesen a felnőtt keret pár játékosa is pályára lép majd.

Természetesen a további mérkőzésekről is hírt adunk, kövessék oldalunkat, kövessék csapatunkat!

Hajrá GYAK!