Tornagyőzelem!

A tegnapi nap híre, hogy egy nagymúltú csapat egy régi nagy riválisával szemben megszerezte az év első kupáját! No, nem a Barcelona Real Madrid elleni Spanyol Szuperkupa sikeréről esik most szó, hanem arról, hogy Hevesen hódította el az I. Téli Teremtorna kupát a Gyöngyösi AK a házigazda ellen!

Vezetőedzője és kapusai nélkül érkezett a csapat a döntő tornára, mivel előbbi egészségi állapota miatt, utóbbiak pedig egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak a csapattal elutazni. Így Nagy-György Tamás asszisztensedző irányított, a ‘ketrec’ elé pedig a “régiből” kellett valami újat elővenni… Nagyjából az U10-U11-es korosztályig csapatkapitányunk kapusként (is) működött, így magára vállalva a felelősséget, szó szerint felvette a kesztyűt… 

Márkus új szerepben

Az első két mérkőzésünk amolyan ráhangolódásnak volt csak jó, mert a ‘hevesi megyeháromból’ érkező Tarnaörs Danyi SE, illetve a ‘borsodi megyeháromból’ érkező Hangony-Fenyvesalja Kft. csapata nem jelentett komoly kíhívást. Előbbit 11-3-ra, utóbbit 19-1-re győztük le.  A hangonyiak ezzel együtt igazán nagy dicséretet érdemelnek: majd kétórás utazással eljöttek Hevesre a 9:50-kor kezdődő mérkőzésükre,  ellenfelük viszont, a Mátraterenye különösebb értesítés nélkül nem tette tiszteletét… Így a borsodiak 9:50 helyett 13:10-kor léptek pályára, ott pedig kikaptak 18 góllal… Ez sem szegte kedvüket, végig sportszerűen küzdve a bronzmérkőzésen 5 gólt is összehoztak a Heves II. ellen, igaz 18-at be is szedtek, de az erkölcsi győzelem az övék, jár nekik a taps!

Mi tehát (túl)könnyű úton jutottunk a döntőbe, a hevesi házi elődöntő viszont nagy izgalmakat, de kevésbé élvezetes játékot hozott. Végül a Besenyei Ferenc vezette I. csapat a végére magabiztossá tette döntőbe jutását, 9-5-re győzedelmeskedtek. Jöhetett a döntő!

"Kettő-három..."

Támadásban a sokpasszos, a kapust is bevonó játékra törekedtünk, védekezésben pedig a 364616165435164651454656 kisméretű pályán megvívott mérkőzéssel rendelkező Besenyei Ferenc kikapcsolására igyekeztünk figyelni. Előbbi egész jól, utóbbi nem mindig sikerült.

A semleges nézők azonban – ha voltak ilyenek – igen jól szórakozhattak! Volt itt minden: döntőhöz méltó felfokozott hangulat, parázs párharc, “vicces” játékvezetői ítélet, látványos megoldás, sok gól, kapusbravúr, kapusgól(!), izgalom, fordulatok… Ez utóbbira a bizonyíték az eredmény alakulása: 0-1, 2-1, 2-4, 5-4, és 20 másodperccel a vége előtt 5-5!

Tényleg izgalmas, és időnként magas színvonalú játék után jöhetett a 3-3 büntető.

A pirosló kapusmezben Márkus kezdte a rúgást: bevágta. 1-0 ide! Aztán átállhatott a túloldalra, és a hevesi Fejes Levente lövésén igencsak rajta volt, de gól, 1-1.

A második sorozatot Oravecz kezdte, és amúgy ‘Botisan’, – a gyöngyösiekre a frászt hozva – nagy erővel a kapufára rúgta a labdát, ami onnan a halóba vágódott… Simaliba… 2-1. A feketéktől Volyák Péter érkezett, aki – talán – le akarta másolni kilencesünk produkcióját, de neki nem sikerült: mellé.

A 17 éves Szentannai Martin úgy állhatott neki a saját lövésének, hogyha belővi, akkor megvan a győzelem. Higgadtan, nagy erővel a jobb felsőbe! 3-1, miénk a kupa!

Ezen kívül még azért elhoztuk a torna legjobb játékosának járó címet is, amelyet a Dr. Dávid Lóránt, Gohér János, Juhászné Zsóka és Tóth Zsoltból álló HELASZ küldéttség ítélt ORAVECZ BOTONDnak!

Csapatkapitányunk, a kupa, és Dr. Dávid Lóránt
Boti, a kupa, Lóri, Tóth Zsolt és Zsóka

A tornagyőzelemmel egyébként járt még egy 100.000 forintos utalvány (kék boríték…) is, illetve a szövetség elengedi a következő torna nevezési díját is a győztesnek, vagyis nekünk.

A lényeg a lényeg: nem csak Barcelonában tudják, hogy milyen jó érzés egy kupagyőzelemmel indítani az évet, és nem csak ott reménykednek még további díjak elnyerésében a szezon során…

Hajrá GYAK!