Csillagos ötös

Megyei bajnoki labdarúgó mérkőzés, 13. forduló.

Gyöngyösi AK – Eger SE II. 5-0 (1-0)

A mérkőzés közvetítése itt olvasható, az adatlap itt található.

Nagy József tiszteletére

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött. A klub törzsszurkolója, Nagy József – aki 1946-tól közel 75 éven keresztül látogatta a GYAK mérkőzéseit – csütörtökön hunyt el. Nyugodjon békében!

A csapatok a tisztelgés után eltérő vehemenciával vetették bele magukat a küzdelembe. Mi egyből magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, a vendégek pedig felvették a sündisznó állást.

Folyamatosan próbálkoztunk mindkét oldalról beadásokkal, középső átlövésekkel, pontrúgásokkal, szögletekkel…

Aztán a 24. percben Márkus pattogós lövése már utat talált a kapuba! 

Végig támadtuk a félidőt, bár egyszer Csáknak is be kellett mutatnia egy bravúrt.

A második félidőben aztán változott a helyzet. Mi úgy érezhettük, hogy döntő fölényben játszottunk eddig, így nem lehet baj, az egriek viszont azt érezhették, hogy csak egygólos hátrányban esetleg lehet egy kis keresnivalójuk.

Ekkor a kapuból Csák fújt ébresztőt, ami hatott is, Ludányi szerzett klasszikus centergólt, miután a jobb oldalon szépen játszottuk magunkat előre. Ezzel együtt néhány perc múlva Csáknak újabb bravúrt kellett bemutatnia.

Nem csak a hangjára, de két bravúrra is szüksége volt Csáknak.

Ludányi újabb szemfüles találatával már biztosan eldőlt a mérkőzés a 70. percben, amikor a vendég kapust saját védője tréfálta meg, így csatárunk az üres kapuba szerezhette meg önmaga második, csapatunk harmadik gólját.

Aztán 4 perc múlva Márkus jelezte, hogy nem akar lemaradni centerünk mögött, úgyhogy most egy 18 méteres lövést eresztett meg, újra csak a jobb alsó sarkot megtalálva.

No, de nem oda Buda, gondolta Ludányi, és egy kissé lecsúszott Dudás-lövés után megintcsak az üres kapuba szerzett gólt, ezúttal egy méterről. Ez így egy ötös, Nándinak pedig mesterhármas!

Ludányi (jobbra) mosolyoghatott a végén...

Ismét egy “buszt a kapu elé” csapattal találkoztunk, és szerencsére a kontráik nem voltak túl veszélyesek, a védekezést pedig sikerült feltörnünk.

Jövő héten ismét hazai pályán játszunk, ezúttal a Besenyőtelek csapatát fogadjuk, akik jól kezdték a szezont, – hat győzelem zsinórban – azonban most öt nyeretlen meccs után látogatnak hozzánk. Mi épp ellenkezőleg: öt veretlen meccsel készülünk az újabb hazai megmérettetésre…

Hajrá GYAK!

Majzik Zoltán nyilatkozata

Vitányi László nyilatkozata

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük