Edzőkérdés. Válaszol: az elnök

A Gyöngyösi Atlétikai Klub elnöke, Kozma Zsolt beszél felnőtt labdarúgó csapatunkról.

Elnök Úr! Véget ért a szezon, volt, ami volt, most már tekintsünk a jövőbe, mire lehet számítani a 2024/25-ös évadban?

– Véget ért a szezon a magasabb osztályban, sok tanulsággal, de nem megtörve csinálták végig a srácok. A tisztes helytállás összeségben sikerült, leszámítva talán az utolső mérkőzést. A klubunk minden játékossal tisztességesen elszámolt, tartozást senki felé nem hagytunk. Elkezdtük a játékosokkal az egyeztetést a következő szezont illetően: van, akivel már sikerült megegyezni, van, akikkel még szükséges további egyeztetés. Egyelőre az kijelenthetőnek látszik az ígéretek alapján, hogy csak akkor hagy el bennünket játékos, ha magasabb osztályból kap biztos ajánlatot.

Tehát a játékoskeret kialakítása folyamatban van… Viszont az is kiderült, hogy 3 év után a vezetőedzői poszton is váltás lesz. Ki fogja a megyei I. osztályban vezetni a csapatot?

– A GYAK vezetősége a felnőtt csapat élére házon belül találtuk meg a megoldást. A megyei I. osztályban induló csapatunkat a következő szezonban Papp Tamás fogja vezetni  Nagy-György Gábor UP szakmai vezetőnk segítségével. Tamás az előző évben az U16-os csapatunkat vezette a kiemelt bajnokságban, illetve mielőtt klubunkhoz érkezett volna,  már volt a jászárokszállási felnőtt csapat edzője is. Nagy-György Gábor pedig a szakmai vezetője a klub labdarúgó utánpótlás nevelési szakosztályának. A döntés mellett erős érvként szolgált, hogy mindkét edző ismeri klubunk filozófiáját, az utánpótlásban már dolgoztak együtt a felnőtt csapat játékosaival, ami még gördülékenyebbé teheti az utánpótlásban nevelkedő futballisták átmenetét a felnőtt csapatba. A legfontosabb most a meglévő keret megtartása, amely esetleg kiegészülhet egy-két volt GYAK  játékossal. A keretet szeretnénk a július közepén induló felkészülésre kialakítani, majd ennek tükrében meghatározni a jövő évi célokat.

Köszönjük az információkat! Akkor július közepén beszéljünk újra! Addig is:

hajrá GYAK!

Papp Tamás, vezetőedző