GYAK – Családi nap(ok)

A Gyöngyösi Atlétikai Klub 2021-ben ünnepelte fennállásának 115. évfordulóját egy családi nappal. Annak az évforduló volt az apropója, az idei családi napnak pedig a tavalyi sikeressége!

Sőt, idén tulajdonképpen kétnaposra hízott a rendezvény, hiszen már péneken egy éjszakai túrával indult az eseménysor. Est nyolckor indultak meg a túrázók a Sár-hegy felé: sportolók, edzők, szülők, vezetők… Az egyes állomásokon némi harapnivaló és frissítő várta fáradt vándorokat, akiknek utolsó tagjai, a “söprögetők” jóval éjfél után értek célba, vagyis vissza a Kömlei Károly Sporttelepre.

Készül túrázók eledele

Ha szigorúan vesszük, akkor tulajdonképpen egy 0. nap is megelőzte az eseményeket… Az MLSZ jóvoltából a Magyarország – Anglia mérkőzésen 30.000 gyermek vehetett részt, és bizony Kozma Zsolt elnök úr vezetésével a GYAK-csibészek is jelen voltak a mérkőzésen, és nyilvánvaló, hogy az ő hathatós szurkolásuk következtében sikerült legyőzni szigetországiakat.

A Puskás Aréna lépcsőin...

Aztán szombaton dél körül már ismét kezdtek szivárogni az emberek a sporttelep környékére mindenféle edényekkel, tűzcsináló alkalmatossággal, no meg kisebb-nagyobb hűtőtáskákkal… Megindult a főzés!

14 óra előtt nem sokkal pedig a lelátó is kezdett megtelni: dobosok, hangosbeszélők, zászlók kerültek elő, no meg jó sok ember (értsd: szurkoló). Kezdődött ugyanis az MLSZ Regionális bajnokság rájátszásában kiírt GYAK U-14 – Törökszentmiklós U-14 mérkőzés, amelyet mintegy 150 fanatikus drukker izgult végig, a végére kissé csalódottan, mert a 2-1-es vezetés után az utolsó percekben döntetlenre mentettek a vendégek. Sebaj, kedden visszavágó idegenben.

A csapat és a keménymag

Mérkőzést mérkőzés követett, hiszen gálamérkőzés jelleggel az egykori GYAK-játékosok rúgták egy kicsit a bőrt. A 70-es, illetve 80-as évek szülöttei mérték össze erejüket egy kissé megrövidített pályán, és természetesen az eredmény egyáltalán nem számított. Annyit elárulunk, hogy az egyik csapat győzőtt…

70-esek
80-asok

Természetesen egy sport egyesület családi napján nem csak nézni lehetett a sporteseményeket, hanem mozogni is! Szemos lehetőség adódott, hiszen a tornateremben a ping-pong asztalok körül lehetett izzadni, kint pedig a teqball asztalok várták a pozíciós játékok kedvelőit. Ezeken kívül még buborékfoci, légváras akadálypálya és egy “kaszáló gép” is várta a kicsiket és nagyokat egyaránt. 

Ahogy telt az idő, a szakácsok sorra jelentették készre az ételeket, ami igencsak időszerű volt, hiszen a terjengő illatok hatására már mindenki azt leste, hogy mikor kóstolhatja meg a finomságokat. Természetesen ez egy igazi CSALÁDI nap volt, ahol a családtagok válogatás nélkül megvendégelték egymást, így az asztalok körüli társaságok folyamatosan “forogtak”, mindenki evett-ivott mindenhol…

Előtte...
Közben...
Vegáknak...
Nem-vegáknak...

Természetesen – szezonvégi eseményről lévén szó – nem maradhattak el a díjazások sem… Volt itt búcsúajándék visszavonuló illetve az “ifiből” kiöregedő játékosoktól, elismerések az évközi kiemelkedő teljesítményekért, legjobb illetve legtöbbet fejlődő játékosok díjazása, szakosztályvezetők részére köszönetnyilvánítás, de a “háttérmunkások” dicsérete is elhangzott… No, meg persze a főzőverseny első helyezettje sem maradt kupa nélkül…

Mi sem zárhatta volna méltóbban az estét, mint egy nagy közös meccsnézés! És erre adott is volt a lehetőség, hiszen válogatottunk Németországot fogadta Budapesten… Odáig azért nem ment el jó száz fős tömeg, de kivetítő segítségével igazi meccshangulat kerekedett a klubház fala előtt. A sikernek tekinthető eredményt kis csapatunk tüzijátékkal ünnepelte meg, ami méltó megkoronázása volt ennek csodás napnak!