GYAK-tábor az őszi szünetben

A Magyar Labdarúgó Szövetség megbízásából az őszi szünet idején 11 éves gyerkőcök részére bentlakásos körzetközponti tábort szervezett klubunk utánpótlása. A kiválasztó edzéseken jól teljesítő gyermekek kaptak meghívást a táborban való részvételre.

Molnár Zoltán operatív vezető és Nagy-György Gábor szakmai vezető a hozzájuk tartozó 12 egyesület felkészítő edzőjétől kért ajánlás, illetve a Bozsik tornákon látott teljesítmények alapján alakította ki a táborban résztvevő játékoskeretet.

 

A kétnapos tábor szállását és étkezését a Károly Róbert Egyetem szolgáltatta a gyermekek és edzők számára. A foglalkozások helyszínéül a Sportfólió Kft. által üzemeltetett műfüves pálya és a hozzá tartozó öltözők szolgáltak.

Nagy-György Gábor beszámolója:

Az első napon a szobák elfoglalása után egy gyors tájékoztatót tartottak a gyerkőcöknek a tábor vezetői a várható programokról, majd ezután a GYAK által biztosított kisbuszokkal a pálya felé vettük az irányt, hogy minél több időt a pályán tölthessünk a délelőtt folyamán.

 

Az edzés után egy nagyon finom kiadós ebéd várt a gyerekekre, majd jöhetett a jól megérdemelt pihenő a délutáni edzés előtt. A délutáni edzés is hasonlóan jó hangulatban telt mint a délelőtti gyakorlás, élmény volt nézni, hogy a srácok milyen élvezettel és örömmel végezték a nekik kiosztott feladatokat. Az edzés után vissza buszoztunk a szállásul szolgáló diákhotelbe, ahol vacsoráig minden gyerkőcnek kötelező volt lezuhanyoznia. A bőséges vacsora elfogyasztása után – fakultatív programként – a takarodóig hatalmas kártyacsaták kezdődtek, amelyet nagyon élveztek a gyerekek. Este 7:30 és 8:00 óra között a telefonjaikat is megkapták, hogy az első napon történt élményeket azonnal megoszthassák a szüleikkel és a hozzátartozóikkal. A 21:30 órás takarodóig kellemesen el is fáradtak, így altatásra senkinek nem volt szüksége – az edzőkön kívül…

A reggeli ébresztő után egy kiadós közös reggelivel kezdtük a napot (volt itt minden, terülj, terülj asztalkám, mi szem szájnak ingere), amely után ismét a pálya felé vettük az irányt, ahol a harmadik edzésünket is megtartottuk.

 

Az edzést egy pár perccel korábban kellett befejeznünk, mert egy szolgálatban lévő rendőr jelezte nekünk, hogy azonnal el kell hagynunk a területet mert valószínűsíthető, hogy egy gránátot találtak a pálya mellett!!!!

Az edzést ugyan befejeztük, de átmentünk közösen a Kömlei Károly sporttelepre, ahol a gyerekeknek Domokos Gergő edzőkolléga mutatta be a TEQBALL játék alapjait és szabályait, hogy aztán a gyerekek egy kicsit játszhassanak is az asztalokon.

 

Közben a GYAK U-19 csapata bajnoki mérkőzésre készülődött az Eger SE csapata ellen, így a gyermekeinknek az volt a legtermészetesebb, hogy kiszurkolják a győzelmet a fiúk számára. Ennek hangot is adva az első félidőben végig szurkoltak a csapatnak síppal, dobbal, Sárándi Milán edzőkolléga vezetésével. A szurkolás eredményének is köszönhető, egy sima mérkőzésen GYAK U19- EGER SE U-19: 3-0!

Ennek tudatában indultunk a szállásunkra vissza, hogy a jól megérdemelt ebédünket elfogyaszthassuk. Ebéd után a táborzárás következett, ahol megköszöntük a gyermekek és a segítő edzőkollégák munkáját, amelyet a két hét múlva rendezendő kiválasztó edzésen folytatni fognak majd.

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük