Győzelem a ‘pápalátogatáson’

A mérkőzés közvetítése itt, az adatlapja pedig itt olvasható.

A teljes mérkőzés megnézhető a Gyöngyösi TV YouTube csatornáján.

Nehéz mérkőzés volt. De hát nem is számítottunk másra, hiszen egy másik megye (második) legjobb csapatával mérkőztünk meg. Vajon melyik megye bajnoka számíthatna könnyű mérkőzésre pl. a Füzesabonyi FC ellen..? Nyilván semelyik…

Ráadásul ellenfelünk pontosan ugyanazokkal az erényekkel(hátrányokkal) rendelkezik, mint mi: a  pénzszűke miatt csak saját nevelésű játékosok, nagyrészt fiatal csapat megtűzdelve egy-két rutinrókával, helyi kötődésű edző…

Az első fél órát iszonyatosan megnyomták, hatalmas iramot diktáltak, helyzetek alapján ekkor inkább nekik állt a zászló, kb. 60-40-re hozták ezt az időszakot. Aztán mi is villantgattunk abból, amit tudunk, a 44. percig visszahoztuk olyan 55-45-re. 

Ekkor jött az igazi villanás: némi kis vagdalkozás során a két Szabónk helyet cserélt, mivel Viktor a fellépő emberével visszajött, Tamás pedig a visszalépő emberét felkisérte. Így a kiszorítósdi során centerünk fejelt egy labdát Márkus felé, csapatkapitányunk pedig azonnal indította a leshatáron mozgó középpályásunkat, aki egyedül vezette a labdát a kapusra. Várt a megfelelő pillanatra a lövéssel, ám hátulról utolérték, és összekoccantották a bokáját a 16-oson belül. Habozás nélkül 11-est ítélt a játékvezető, és a sárga is villant. Viszont a buktatást elkövető hazai csapatkapitánynak éppen egy Szabó Tomival való kisebb kakaskodása miatt volt már egy sárgája… A piros is villant.

Márkus állt oda, magabiztos volt.

Kapus balra, labda jobbra

Ezután természetesen új mérkőzés kezdődött…

Emberhátrányban türelmesen játszottunk, próbáltuk mozgatni, kicsalogatni, fárasztani ellenfelünket, és időnként komoly nyomás alá helyeztük a hátsó alakzatukat.

Ahogy az első félidőben a mi kapusunknak, Tóth Bálintnak kellett időnként nagyon résen lennie, a második félidőben már a hazai kapus parádézott. Izgalmas mérkőzés volt ez így is, de ha nincs a két kapus ilyen jó formában, lehetett volna ez egy 4-8 is…

A végére még egy piroslap borzolta a kedélyeket… Czinkóczi indult volna meg a szélen, és mivel a kék-sárgák ekkor fentebb helyezkedtek, így a hazai támadó vészmegoldáshoz nyúlt, hátulról páros lábbal kaszált… Elég látványos mozdulat volt, még ha – szerencsére – nem is találta telibe védőnket. Azonnali piros.

Bennünk akadhat némi hiányérzet, hiszen emberelőnyben kialakíthattunk volna nagyobb előnyt is a visszavágóra, de közben meg ez a Pápa pont nem az a csapat volt, hogy ‘na, szórjuk meg őket jó alaposan’. Jól védekeztek még emberhátrányban is, a kapusuk extrát hozott, és a kontráikban is volt veszély.

Mindenesetre a csapatkapitányukat és egy borzasztóan agilis szélsőjüket elveszítették, ez mindenképp a mi esélyünket növeli. Képzeljük el, ha nekünk Márkus és Oravecz nélkül kellene egy kulcsmeccset lehozni…

A párharc messze-messze nem dőlt el, várhatóan a visszavágó is egy nagyon nehéz meccs lesz, szükség lesz a szurkolásra! Eszméletlen jó lenne a bajnokavató mérkőzés nézőszámát is megdönteni!

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: