Közvetítés – osztályozó, 1. forduló

Területi osztályozó az NBIII-ba kerülésért, 1. forduló

Pápai Perutz FC – Gyöngyösi AK 

Az összeállítás:

Rögtön egy örömhír a szurkolóknak! Aki nem elégszik meg a szöveges közvetítéssel, az élőben követheti a mérkőzést a Gyöngyösi  TV YouTube csatornáján is.

5. perc: mi kezdtük a mérkőzést, zöld-fehérben játszunk, a hazaiak pedig kék-sárgában. A lelátókon nagyjából  200 néző, a jobb sarokban a Bakony Tigers 2-3 fővel. Támadólag léptünk fel, de az első helyzet a pápaiak előtt adódott, Tóth kapus szögletre mentett a jó kiugratást követő lövés után. Láthatóan labdaügyes játékosok alkotják az ellenfél csapatát is. Újabb lövés, újabb Tóth-védés, újabb szöglet. Vernyik közben a kezdőkörben fekszik, kapott egy könyököst…

10. perc: kicsit kapkodva kezdtünk, a hazai csapat nyugodtabbnak tűnik. Egy újabb kiugratás a kapunk előtt, Tóth nagyszerűen lépett ki és szedte fel a labdát, a támadó viszont eltalálta a fejét, szerencsére nem komoly a baj.

15. perc: megvan az mi első helyzetünk is. Szabó Tomi lőhetett a 16-os csücskéről, kapus, szöglet.

20. perc: kicsit későn érkező nézők hada láthatta, hogy Szentannai tisztán szerelt a 16-oson belül, Márkust viszont 18 méteren rúgták fel, de semmi. Most már talán 400-an is vagyunk.

25. perc: Oravecz került ziccerbe, a kapus menteni tudott.  Márkust folyamatosan faragják. Már sántít, és a tarkójára is kapott egyet.

30. perc: Szabó Tamás kapott egy sárgát, amiért nehezményezte, hogy sípszó után kapott még egy rúgást… Mintha kezdene kicsúszni a meccs a játékvezető kezéből.

35. perc: az elmúlt 5 percben kicsit visszaesett az iram, ami nem is csoda, mert eddig nagyon mentek…

40. perc: újabb óriási helyzet előttünk. Ezúttal Szabó Viktor kapott magasan egy kicsit labdát 11 méteren. Próbált rádölni, de fölé. Rögtön utána Márkus ugorhatott ki, nem jött be a csel.

42. perc: Szabó Tomi ugorhatott ki teljesen egyedül. hátulról elkaszálták. 11-es és sárga. A második, úgyhogy a csapatkapitány kiáll a Pápától.

44. perc: Márkus állt  oda. A kapus balra, a labda jobbra. 0-1!

45. perc: nincs hosszabbítás.

50. perc: remélhetőleg lenyugodtak a kedélyek a félidőben. Emberelőnyben játszunk, de vigyázni kell, mert ilyenkor felénk is könnyebben elsülhet a játékvezető kezében egy sárga… Pláne, hogy a közönség igen nagy nyomást helyez a sporikra: a teljesen egyértelmű helyzeteknél is óriási a felhördülés. Márkus harcolt ki 20 méteren egy szabadrúgást. Oda is áll….

55. perc: láthatóan a türelmes játékra álltunk át, a hazaiak pedig a kontrákban bíznak.

60. perc: ha sárga nem is jött még, de mintha könnyebb lenne a síp a pápaiaknál… De ne ezzel törődjünk, rúgjunk rá egyet! Amire meg is volt a lehetőség… Egy kis tüzijáték: Szabó Viktor, Szentannai, Szabó Tomi, majd megint Viktor lőtt. Kapus, kapus, kapus, fölé.

65. perc: nagyon okosan játszunk. Nyomás alatt tartjuk őket, de nem megyünk előre ész nélkül. Hátul biztosan zárunk.

66. perc: cserélünk. Szentannai lemegy, Ludányi érkezik helyette. Ő megy centerbe, Szabó Viktor pedig a szélre húzódik.

70. perc: Tóth védett egy óriásit. Egy beívelt szabadrúgás után bántóan egyedül maradt a hazai 14-es, aki lőtt is.

75. perc: a kék-sárgák a centerükre próbálják felívelni a labdát, aki Vernyik és Forgó között próbál érvényesülni, eddig nem sok sikerrel. Ludányi előtt adódott ziccer, kimaradt.

80. perc: egy újabb jó támadás, amit lövéssel fejeztünk be, igaz, jócskán fölé.

85. perc: Szabó Viktor ballábas lövése jelentett újabb veszélyt. Neki ez volt az utolsó megmozdulása, Babarcsik folytatja.

89. perc: Ludányi harcolt ki egy szabadrúgást nem túl szögben, de 20 méter az 20 méter. Márkus rálőtte, fölé. Három perc hosszabbítás.

91. perc:  még egy piros. Czinkóczi indult meg a vonal mellett, hátulról felrúgták.