Három meccs, három eredmény

Tóthnak 270 perc jutott

Szerdán, pénteken és szombaton is pályára léptek fiaink.

A hét közepén az NBIII-as Salgótarjáni BTC volt a vendégünk, pénteken a BLSZ I. osztályú 43. sz. Építők csapata, a hétvégi mérkőzés pedig a Téli Kupa kereteiben zajlott a Gyöngyöshalászi SE ellenében.

Egy döntetlen, egy vereség és egy győzelem a mérleg, bár még mindig ki kell emelni: ezeknek a mérkőzéseknek a végeredménye másodlagos, elsősorban az elvégzett munka eredményét szeretné viszontlátni a szakvezetés.

Ez nagyjából meg is valósult.

A nógrádiak ellenében szinte végig uraltuk a mérkőzést, helyzeteink voltak és az történt a pályán, amit mi akartunk. Az első félidő 16. percében egy szöglet után Forgó elé került a labda, aki eléggé kiszorított helyzetben kotorta azt kapura nem törődve a – számunkra ismerős – Szalay kamikáze kirepülésével.

Aztán a rengeteg csere után a második félidő közepére már egy Márkussal megerősített U16-U17-es csapat volt a pályán. Nyilván a vendéek is cserélgettek, de biztató volt látni, hogy egy-egy játékos a saját posztjától idegen helyen is igyekezett megállni a helyén, és hogy az 16-17 éves játékosaink is bátran, nagy elánnal szálltak be, és nem ijedtek meg a felnőttektől. 

Aztán 10 perccel a vége előtt győzött a rutin, egy labdaszerzés után kiegyenlítettek a vendégek, így 1-1 lett a vége.

A BLSZ I. osztályról azt szokták mondani, hogy az a negyidik NBIII-as csoport, olyan erős csapatok szerepelnek benne. 

Ha így van, ha nem: ez nem igazán a mi mérkőzésünk volt. Az első öt percben mintha pályán sem lettünk volna, onnantól kezdve viszont egy fél órán keresztül csak az volt a kérdés, hogy mikor szerezzük meg az első, majd a második gólunkat.

Ebbe a fölénybe csúszott bele egy-két egyéni hiba, és a fővárosiak ezt azonnal kihasználták. Gólt szereztek, és ezután mintha kicsit meg is zavarodtunk volna.

Ehhez persze az is hozzájárulhatott, hogy negyedóra elteltével már kettőt kellett cserélnünk sérülés miatt..

Czinkóczi is szinte végig pályán volt

Aztán a második félidőben sem ment jobban, szinte semmi nem sikerült… Se a fiataljaink, se a rutinosabb játékosaik nem találták önmagukat. Persze kaptunk még egy gólt, ami tovább rongálta az önbizalmunkat.

Ismét bevetettünk egy két újabb fiatalt, hagy szokják a felnőtt futballt. Kellő erőszakossággal is szálltak be, nem rajtuk múlott, hogy kaptunk még egy gólt, így 0-3-mal zárult ez a mérkőzés.

Ez volt az a meccs, ami a felkészülés során elő szokott jönni: a komoly fizikai terhelés alatt, a “játék” még nincs meg. Sebaj, van még idő!

Szombaton az U17-U19-es csapatunk a már csoportgyőztes gyöngyöshalásziakat fogadta a Téli Kupában. Kicsit megerősített formában léptek pályára hiszen a keret tagja volt a felnőtt csapat néhány játékosa is: Forgó Kornél (18), Czinkóczi Bence (17) és Márkus Marcell (19) is.

Utóbbi kettő egy-egy góljával hoztuk is a mérkőzést 2-1-re. Ez ugyan kevés volt a továbbjutáshoz, de örömteli, hogy fiataljaink helytálltak egy felnőttcsapat ellen.

Az első bajnokiig még három felkészülési mérkőzés vár ránk, ebből kettő itthon, egy pedig idegenben.

Hajrá GYAK!

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük