Gólzápor/gólínség az edzőmeccseken

Két mérkőzés szerepelt a szombati nap menüjében: délután az U17-U19-es együttesünk lépett pályára a Téli Kupában egy-két felnőtt játékossal kiegészülve a Megyei II. osztályú Atkár ellen, délelőtt 11-től pedig az első csapatunk fogadta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályú Jászfényszaru csapatát.

Fiataljaink 0-0-ás döntetlent játszottak a felnőttek ellen, ami igazán jó eredménynek mondható.

A “nagyok” viszont egészen más mérkőzést játszottak: kiszakadt a gólzsák…

Szokták mondani egy-egy vesztes meccs után, amikor nagyon jól játszva kap ki egy csapat az egyébként magasabban jegyzett ellenfelétől, hogy “ha így játszanánk a –velünk egy súlycsoportban lévő csapat– ellen, akkor biztosan nyernénk”. Szerdán a magasabban jegyzett Váctól 2-0-ra kaptunk ki egyébként nagyon jó futballt bemutatva, két hibát elkövetve, de egyébként bíztató játékkal.

A 15 csapatos Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztály 6. helyén telelő csapatot – mi 8. helyen vagyunk – nyugodtan nevezhetjük egyenrangú partnernek. Ahogyan a hét közepén elmondtuk, hogy az eredmény nem számít a felkészülési mérkőzésen, így most is csak a tény kedvéért írjuk le: 8-0-ra győztünk.

Szabó Viktor teljesítménye a hátán...
Nagy-György Bálint kiválóan osztogatott
Tóth Levente beszédes mezszáma...

Szabó Viktor 4 gólt szerzett, Béla Sámuel kettőt (az egyiket fejjel!), Tóth Levente illetve Lekli Soma pedig egyet-egyet. Soma GYAK-nevelésként jelenleg a Mezőkövesd csapatát erősíti, ám engedélyt kapott, hogy két hetet velünk töltsön, a leigazolásáról folynak a tárgyalások.

Ami az eredményen kívül elmondható: öröm volt nézni a játékunkat! Tudatos építkezések, szép cselek, pontos passzok, jó összjátékok, lövések, fejesek, helyzetek, dominancia és folyamatos kommunikáció.

Dicséret illeti a srácokat, mert a 4-0-ás első félidő után sem álltak le, megtisztelték ellenfelüket azzal, hogy továbbra is teljes elszántsággal vetették bele magukat a második játékrészbe. Nem voltak flikk-flakkok, sarkazások, emelgetések, és ezt az ellenfél is díjazta: a demoralizáló vereség ellenére sem szakadt el a cérna, sportszerű mérkőzés volt.

Majzik Zoltán a mérkőzés után megdicsérte a csapatot a teljesítmény miatt, azonban kiemelte: most nem szabad elszállni, sőt, erre kell még egy lapáttal rátenni!

Szerdán meglátjuk: 17:30-kor hazai pályán fogadjuk az NBIII-as SBTC-t.

Hajrá GYAK!

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük