Háromperhármas hölgyek

Március végén kezdte meg tavaszi szereplését női felnőtt futball csapatunk a Pest megyei 3/4 pályás bajnokság hat csapatos felsőházában.

Túl vannak két hazai és egy idegenbeli mérkőzésen, amelyeket kapott gól nélkül, viszont 7 lőtt góllal abszolváltak, így nem nehéz kitalálni, hogy makulátlan mérleggel rendelkeznek.

Az alábbiakban Ecsegi Zoltán vezetőedző beszámolói következnek a három mérkőzésről:

Gyöngyösi AK – Ócsa VSE 2-0

Kíváncsian vártuk az első mérkőzést, ugyanis a felsőházban minden mérkőzésen kiélezett küzdelemre van kilátás. Az is hátráltató körülmény lehetett, hogy egy ismeretlen ellenfél ellen kellett játszanunk. Eredményeikkel tisztában voltunk, viszont a játékstílusukat nem ismerhettük. A megszokottnál talán egy kicsit óvatosabban kezdtük a mérkőzést, de ahogy haladtunk előre az időben, egyre több lehetőséghez jutottunk. A mérkőzés előtt megbeszéltekből szereztünk vezetést, és még emellett is voltak olyan helyzeteink, amire külön is készültünk. Végig irányítottuk a játékot, az ellenfél csak elvétve jutott el a kapunkig. A második félidő is hasonlóképpen zajlott és a játékrész derekán egy szép szabadrúgásból megnyugtató előnyre tettünk szert. A hajrában a fáradó ellenfél ellen több gólszerzési lehetőségünk is volt, de ezek kimaradtak. Véleményem szerint egy magabiztos, megérdemelt győzelmet arattunk. Külön gratulálok a 14 éves Tóth-Erbeszkorn Sára bemutatkozásához a felnőttek között! Kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést, amivel tovább folytatódik a hihetetlen szériánk: immáron 740 perce nem találtak ellenfeleink a kapunkba!

 

UFC Gyömrő – Gyöngyösi AK 0-2

Második mérkőzésünkön újfent olyan együttessel találkoztunk, akikről elöljáróban kevés információval rendelkeztünk. Mérkőzés előtt leginkább arra hívtam fel a figyelmet, hogy a múlt heti stabilitásunk maradjon meg, és a kínálkozó lehetőségeinket próbáljuk meg minél hatékonyabban kihasználni. Az is örömmel töltött el, hogy egymás után két azonos kezdővel tudtunk felállni, így egyre hatékonyabban tudunk együtt dolgozni. Mindkét gólunkat olyan szituáció után szereztük, amire készültünk. Jó érzés, hogy amiről mérkőzés előtt beszélünk, azt viszont láthatom a pályán. Végig stabilan, kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, a vendégeknek egy kihagyott büntetőn kívül más gólszerzési lehetőségük nem volt, így továbbra is kapott gól nélkül állunk, immár 820 perce! Gratulálok a lányoknak, igazi csapatmunka volt! A következő fordulóban újra egy nehéz mérkőzés vár ránk hazai pályán, szeretnék jó eredményt elérni!

 

Gyöngyösi AK – Tárnok KSK 3-0

A tárnoki együttessel az elmúlt szezonban a Bajnokok Tornáján találkoztunk, ahol sikerült őket legyőzni, de tisztában voltunk vele, hogy egy nagyon jó csapat ellen fogunk játszani. Mérkőzés elején megleptek bennünket, és idő kellett, amíg felvettük a játék ritmusát. A megszerzett vezetés megnyugtatta a csapatatot, és egyre több lehetőséget dolgoztunk ki, amivel sikerült megduplázni az előnyünket. Félidőben kértem, hogy próbáljunk ugyanúgy játszani, mint az első félidő második felében. Sajnos ez nem úgy alakult, ahogy elterveztük, kapkodóvá, csapongóvá vált a játékunk. Idő kellett, amire újra megnyugodtunk, és több szép támadást is tudtunk vezetni. Harmadik gólunkkal végleg lezártuk a mérkőzést, amivel egy nagyon fontos és értékes győzelmet arattunk. Gratulálok a lányoknak, újfent igazi csapatmunkával sikerült nyerni, és immár 900 perce érintetlen maradt a hálónk!

Azért, hogy ez a sorozat tovább folytatódhasson, egy igazi rangadót kellene kapott gól nélkül lehozni: Gödöllőn játsszuk ugyanis következő mérkőzésünket április 24-én. A következő hazai mérkőzésre pedig május 8-án kerül sor: az SK Tóalmás lesz a vendégünk, és ezzel az “odavágók” sora le is zárul.

Hajrá GYAK!