Lehengerlő teljesítmény

Megyei I. osztályú bajnoki mérkőzés, 23. forduló
 
Gyöngyösi AK – Energia SC 6-1 (3-0)
 
A mérkőzés közvetítése itt olvasható, az adatlap itt található.
Zöld-piros, mikor-melyik

Ez volt az a mérkőzés, amikor jóformán könnyebb volt olyan játékost találni, aki már játszott az ellenfél csapatában, mint olyat, aki nem.

Nem éppen ideális körülmények várták a csapatokat, hiszen kissé ázott volt a talaj, és meglehatősen csípős szél fút keresztbe a pályán. Talán ezért kezdte mindkét gárda óvatos duhajként a mérkőzést: támadólag léptek fel, de nem mindenáron előre. Aztán szép lassan átvettük a kezdeményezést, a sárgában játszó vendégek játékában nem sok ötlet volt. Pedig nem bízták a véletlenre gólszerzés esélyét: Csoszánszki, Ivony Attila, Fótos és Gulyás is a támadó szekcióban kapott helyet…

Mégis mi szereztük az első gólt, méghozzá elég szépre sikeredett még úgyis, hogy a végén volt egy kis szerencse is benne. Márkus indította az úgy 40 méterre tőle helyezkedő Babarcsikot, aki a balszélen megverte védőjét, és középre játszott. Lekli nagyon jól érkezett középen, de védője így is megelőzte, vesztére. Menteni igyekezett, de öngól lett belőle. 1-0.

Innentől kezdve Szabó Viktor vállalta magára a főszerepet a mérkőzésen!

A 23. forduló hozta meg huszonhármasunknak az áttörést

Egy szöglet után Ivony Attila fejelhetett, és Tóth-kapus a felsőlécre “nézte” azt… Az ellentámadásnál Szabó Viktor tartotta meg három ember között a labdát a kezdőkörben, majd tökéletes ütemben ugratta ki a leshatáron mozgó Leklit, aki – miután kinézett oldalra – lefutotta védőjét, és a kimozduló kapus mellett tökéletesen gurított a hosszú sarokba. 2-0.

Alig telt el fél óra a meccsből, amikor Márkus megint egy hosszú passzal vétette észre magát, ezúttal Szabó Viktort találta meg jó 30 méterrel arrébb. Visszavont támadónk a labdalevétellel tisztára játszotta magát, befelés húzott, és nem épp ideális szögből, de nagyjából 10-12 méterről erővel lőtte el a hosszú oldalt. A labda nagyot csattant a kapufán, majd a hálóban landolt. 3-0.

Az első félidőben újabb gólt már nem szereztünk, viszont az utolsó percben emberelőnybe kerültünk. Farkas Béla egy kezezés, majd egy hátulról történő rúgás után kapta meg második sárgáját.

A második félidőben sem vettünk vissza, és 4 perc elteltével, megvolt a 4. is!

Ahogy Papp Pista bácsi mondaná: "Bólints Sziszi!"

Babarcsik sokadjára verte meg emberét, így a keresztező középhátvéd már csak felrúgni tudta a 16-os sarkánál. Fejelőink felmentek, Szabó Viktor pedig beívelte a szabadrúgást. A hosszú oldalon az ötös sarkánál felugorva érkezett veterán védőnk a pontos labdára, és ez így nem lehetett más, csak gól. 4-0.

Aztán a 66. percben Czinkóczi szánta el magát egy hosszú indításra jobb oldalon a vonal mellett. A védőjét lefutó Oravecz előtt esett le a labda, aki csinált egy visszacselt, felmérte a terepet, és a második hullámban érkező Szabó Viktort választotta. Viktor belekezelt, majd szépen a kapufa mellé helyezte a labdát… Belülről. A kapus mozdulni sem tudott. 5-0.

Két perc múlva egy kis homokszem került a gépezetbe… Egy kósza támadás végén Vernyik akart felszabadítani, azonban Csoszánszki betette védőnk és a labda közé a lábát. Akár talpalás is lehetett volna, de büntető közvetkezett, amit a sértett(?) be is vágott. 5-1.

Piros ott, tizi itt: ezzel együtt sem volt nehéz meccse a Pest megyei sporiknak

Nem hagytuk azonban, hogy az utolsó szó a vendégeké legyen! A végig nagyon agilisan, és nem mellékesen jól játszó Szabó harcolt ki egy szabadrúgást ismét a büntető csücskénél, és ő maga állt oda elvégezni. Ezúttal nem a hosszú oldalra, hanem a 11-es pontra érkezett a beadása, és pont ide érkezett a csereként beálló Bódi Milán is, aki nagyon szabadon bólinthatott. És ugye ha már…, akkor be is fejelte a hatodikat! 6-1.

Magabiztosan, jól játszottunk a nem túl magas fordulatszámon pörgő Energia ellen. Mi sem kapkodtunk, így nem volt túl nagy iram, de tudatos, taktikus játékkal és jó helyzetkihasználással, remek egyéni teljesítényekkel, ellentmondást nem tűrően gyűjtöttük be a három pontot.

A védelmünk jól zárt, Márkus a fal előtt jól mozgatta a csapatot, a szélen Oravecz és Babarcsik rendszeresen “megrángatta” a védőket, Balogh rengeteget robotolt középen, Lekli gólt szerzett illetve gólt rúgatott védőjével, Szabó Viktor pedig három gólpasszt adott, és két gólt, ami testvérek között is 5 kanadai pont… Elmondhatjuk róla, hogy “megérkezett”! Ja, igen Tóth Bálint nem vett jegyet.

Hat meccsünk van még hátra. Ebbő két olyan ellenféllel szemben, akik 3 ponton belül vannak előttünk, tehát győzelmünk esetén megelőzhetjük őket. Három olyan ellenfelünk lesz, akik 20, 30 illetve 35 ponttal vannak mögöttünk. Ezeken kívül fogadjuk majd a tavasszal botladozó Lőrincit. Azt, hogy így számolgathatunk, hogy álmodozhatunk – egyféleképpen lehet kifejezni: fejlődés!

Zöld-fehér dominancia

Kozma Zsolt elnök úr meghívására a két csapat a mérkőzés után együtt vacsorázott, ahol rajta kívül még az Energia SC elnöke, Csiba Attila is szólt a játékosokhoz. 90 percig ellenfelek, utána viszont sporttársak.

 

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok:

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük