Hatnull, és ennyi

Gyöngyösi AK  – Eger Kft. 6-0 (3-0)

A mérkőzés közvetítése  itt  olvasható, az MLSZ adatlapja pedig itt.

Szerencsére nem voltak gúzsba kötve a lábak

Valljuk be őszintén, mindenki arra számított, hogy győzelmet, sőt: sok gólos győzelmet fogunk aratni. De óvatosnak kell lenni, hiszen már néhány forduló alatt is születtek furcsa eredmények, bárki meglephet bárkit.

Ezen a mérkőzésen azonban rögtön látszott, hogy nagy a különbség a két csapat között, és még negyedóra sem telt el, amikor Lekli tartogatta a labdát a büntető területen belül. Egy csel erre, egy csel arra, egy nagy kopp… Minden játékvezető álma, hogy csak ennyire nehéz szituációkba keveredjen. Márkus állt oda,  és magabiztosan értékesítette a 11-est. 1-0.

10 perc sem telt el, amikor Márkus ezúttal előkészítő szerepben tündökölt. Gyönyörűen rajzolta a hosszú oldalon érkező Szabó Viktor fejére a labdát, aki nem is hibázott négy méterről. 2-0.

Még a félidő előtt újra magára vonta a figyelmet Márkus Marci. Egy 25 méteres szabadrúgást vállalt magára, és tanítani valóan rúgta a hosszú alsó sarokba.  3-0.

A második félidőre sem változott a játék, szinte csak rajtunk múlt, hogy mikor alakítunk ki újabb helyzeteket.  Az 58. percben Szilágyi szerzett labdát saját térfelünk közepén, majd jól játszotta meg Szentannait, aki saját térfeléről indulva néhány testcsellel egészen a 16-os vonaláig jutott.   A kilépő védő mellett balra passzolt, ahol Márkus követte az akciót. Ekkor még két gólos játékmesterünk elküldte gyufáért a saját védőjét, majd a kapus “szeme közé” bombázta a labdát. 4-0.

De Szentannai sem maradt gól nélkül. Egy kiváló felpassz érkezett a kapus felsőterületére, ahová fiatal középpályásunk jó ütemben robbant be, elhúzta a labdtát, és nem bízva a véletlenre, az  elvetődő kapus fölött a léc alá vágta a labdát. 5-0.

Majzik Zoltán lehetőséget adott a cseréknek is, akik közül Ludányi Gábor ezt góllal hálálta meg. Igaz, hogy másodjára sikerült, de két jó kiugratást kapott, és az elsőnél még szerencséje volt a kapusnak, – elakadt benne a bökés – a másodiknál viszont a kapufa is segített, és a hálóban kötött ki a labda. 6-0.

Ezeken kívül is akadtak még helyzeteink, de  sportszakmai  szempontból nem sokat ért ez a mérkőzés a két csapat közti különbség miatt. Örülhetünk, hogy mind a csapatnak, mind Márkusnak jól ment a góllövés.

Jövő héten Herédre látogatunk, ahol  nyilván nehezebb dolgunk lesz.

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: