Indul a tavasz

Bár az időjárás nem feltétlenül ezt mutatja, de tél van, így most a téli felkészülésünkről kell szót ejteni.

Felnőtt csapatunk ezen a héten szerdán már elkezdte a konkrét felkészülést, bár az elmúlt hetekben sem csak a töltöttkáposzta-halászlé-bejgli háromszögben mozogtak… Még tavaly, december 17-én – amolyan levezetésként – részt vettünk a HELASZ Téli Teremtornájának selejtezőjében, majd pedig egyéni feladatokat – főleg futást  – kellett teljesíteni labdarúgóinknak.

A szerdán induló edzésprogram után rögtön jön egy kis játék: a Téli Teremtorna döntőjében Hevesen fogunk játszani vasárnap (01.15.) 11:30-tól az elődöntőbe jutásért. Amennyiben sikerrel vesszük a Tarnaörs jelentette akadályt, akkor biztosan vár ránk még két mérkőzés, hiszen a négy között a Hangony-Fenyvesalja TC – Mátraterenye SE mérkőzés győztesével játszhatunk a döntőért, utána pedig vagy a döntő, vagy a bronzmérkőzés vár ránk.

Viszonylag tehát hosszú, másfél hónapos munka előzi meg a március 4-i bajnoki rajtot, ráadásul 8 felkészülési mérkőzés is szerepel a programban. Jövő héten rögtön kettő, méghozzá két szomszédvári rangadó képében! Kedden (01.17.) 18:30-tól az Eger SE csapatát látjuk vendégül, szombaton (01.21) 11 órától pedig az FC Hatvan vendégeskedik a műfüves pályánkon.

Az edzőmeccseket nem csak megyénkbeli csapatok ellen fogjuk megvívni, sőt: két budapesti csapatot is vendégül fogunk látni, de két látogatást is teszünk Jász-Nagykun-Szolnok megyébe, és két ennél is hosszabb túra vár ránk, amikor két Komárom-Esztergom megyei csapathoz látogatunk!

Lassan már állandó felkészülési partnerünk a 43.sz. Építők csapata, akik az igen erős BLSZ I. élmezőnyéhez tartoznak, az 5. helyen telelnek. Náluk is jobban szerepel ugyanitt a REAC gárdája, hiszen ők csak 2 pontal maradnak el az éllovastól, ezzel a második helyet, és a feljutás esélyét tartva. Mindkét csapat erős ellenfél lesz.

A jászberényi gárdát jól ismerjük, bár jelenleg ők (is) igen nehéz helyzetben vannak. Az NBIII Keleti csoportjában a 18. , kieső helyen tanyáznak, sőt, az elmúlt időszakban még a visszalépésükről is lehetett pletykákat hallani, de amint azt az elnökük elmondta: ezt az évet biztosan végigviszik a saját nevelésű fiataljaikra támaszkodva… Érdekes mérkőzésnek nézünk elébe.

Ennél sokkal jobb helyzetben van megyei riválisuk a Tiszafüred, akik ugyanebben a mezőnyben a masszív középmezőnyt erősítik, náluk is kipróbáljuk magunkat.

Új ellenfeleinknek számítanak a Tatai AC és a Nyergesújfalu SE gárdája, akik a szintén nem gyenge Komárom-Esztergom megyei bajnokságban állnak előkelő helyen: előbbi a negyedik, utóbbi a második helyet foglalja el. Mindkettő jó kis idegenbeli erőpróba lesz.

A mérkőzések helyszínéről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást fogunk adni weboldalunk kezdőlapján.

Hajrá GYAK!