Interjú az Elnökkel – 3/3

Három részes interjút közlünk, amelyben Kozma Zsolt, egyesületünk elnöke beszél a GYAK  háza tájáról. A harmadik részben az UTÁNPÓTLÁS a téma.

Amikor a GYAK utánpótlásáról egy szóban kell nyilatkoznom, akkor azt tudom mondani: stabilitás. A tavalyi szezonhoz képest ugyanazok az edzők folytatják a munkát a csapatoknál, illetve egy fővel bővült a gárda: Jászárokszállásról érkezett hozzánk Papp Tamás, aki az U16-os csapatunkat irányítja a kiemelt régiós bajnokságban.

Ettől a szezontól kezdve két edzőt főállásban alkalmazunk. Tóth Leventéhez – az U13-as csapat irányítása mellett – fog tartozni az Ovifoci program, amely keretében Gyöngyös Város Óvodái – egyet leszámítva – “hozzánk tartoznak”. Ezen kívül a Kálváriaparti Iskolában fog edzést tartani az 1-4. osztályos gyerekeknek, ahol a futball edzés a tanmenetbe van beillesztve. Tehát nem a délután, az iskola után lesznek ezek az edzések, hanem napközben, iskolaidőben.

A másik főállású edzőnk pedig Domokos Gergő lett, aki – az UP-csapata mellett – be fog még segíteni az utánpótlás szervezésébe, lebonyolításába, edzésterveket készít a többi edzőt segítve. Valamint – mivel körzet központ vagyunk – ő fog kijárni a körzetünkben működő csapatokhoz, monitorozza az ottani munkát, esetleg besegít, és természetesen figyeli a tehetségeket, akiket érdemes lehet átirányítani ide hozzánk. Az MLSZ körzetközponti státuszunk bizony ilyen plusz feladatok ellátásával is jár.

Újdonság még, hogy elindítunk egy GYAK-TALENT programot! Az U14-től fölfelé minden edző ki fogja választani a csapatából a két-három legtehetségesebb játékost, akik egyéni képzést fognak kapni. Azt kell látni, hogy a kiemelkedően tehetséges gyerekek érdekében a teljes csapatnak plusz egy edzést beiktatni felesleges, hiszen aki tényleg csak hobbi szinten űzi ezt a sportot, azt felesleges tovább terhelni. Így azokat, akikben az edzőik többet látnak, kiemeljük, és a felnőtt csapatunk edzője, Majzik Zoltán fog nekik egyéni, személyre szabott gyakorlatokkal megtűzdelt edzést tartani. Fontos megjegyezni: ezeknek a játékosoknak, illetve természetesen a szüleiknek plusz anyagi terhet nem jelent az egyéni képzés finanszírozása, ez a GYAK berkein belül történik, így a GYAK teljes mértékben a program mögött áll! A klubnak ez egy befektetés, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a tehetségeinkre, hiszen tőlük várjuk majd el, hogy minél előbb, és minél képzettebben jussanak el a felnőtt csapatunkhoz! Vagy akár még magasabbra!!! (És itt Elnök Úr a tárgyalóban kihelyezett fotókra mutat, amelyeken a jelenleg NBI-ben és NBII-ben szereplő neveltjeink szerepelnek…)

Hajrá GYAK!