Két meccsen 7-1

Ezen a héten két edzőmérkőzés várt felnőttcsapatunkra, akikhez nagy számban csatlakoztak fiataljaink is. Szerdán az árokszállási JVSE-Rosenberger gárdáját fogadtuk műfüvön, szombaton pedig a Borsod megyei Encs VSC látogatott el hozzánk. Előbbi csapat saját megyéjében a 10., utóbbi pedig a 8. helyen telel. 

A 16 éves Szentannai Martin mindkét meccsen remekelt

A hét közepén a hideg estében nehezen melegedett be mindkét csapat, de különösen a vendégek. Uraltuk a játékrészt, szinte a térfelünkre sem jött át a labda, Tóth-kapusunk helyett akár a szögletzászló is vigyázhatta volna a hálónkat. Bosszantó, hogy mindössze egy gólt sikerült csak szereznünk. Az viszont meglehetősen látványosra sikeredett!

Már több mint egy hónapja betöltötte a 16-ot Szentannai Martin, aki az ellenfél térfelének közepén egy kényszerítővel jött lendületbe, majd egészen az ötös sarkáig cselezte magát, – sorra dőltek a védők jobbra-balra… – a kimozduló kapus mellett pedig higgadtan gurított a hosszú sarokba(1-0). Talán még a vendég kispadon is elmorzsoltak egy kis tapsot…

A második félidő sem hozott komoly változást, támadtunk, helyzeteink akadtak, de nem sikerül kiszakítani a gólzsákot. Aztán Czinkóczi kapott egy remek kiugratást a jobbösszekötő helyén, és olyan jó ütemben jött, olyan jól pattant, hogy kénytelen volt kapura lőni. Sajnos blokkolták lövését, de – dicséretére legyen mondva – azonnal visszaszerezte a zsugát. Egyszerű játékot választott: centerezés. Ludányi Nándi érkezett, átvette, a kapus balra, a labda jobbra, 2-0.

Czinkóczi Bence ismét bizonyította: több poszton is megállja a helyét

Sajnos a mérkőzés vége felé egy szögletnél elméláztunk: a kipattanóra senki nem helyezkedett. Naná, hogy pont 20 méterre fejeltük ki, ahol a vendégek legjobbja, Szabó Tamás helyezkedett. A GYAK-ból a Honvédhoz igazoló Szabó Alex bátyja elemi erővel lőtt a hálónkba, mintha zsinóron húzták volna a labdát, Tóth nem védhetett(2-1). Most a mi kispadunknál hallatszottak az elismerés hangjai…

Jól játszottunk, domináltunk 90 percen át, “csak” két gólt szereztünk, és egy hibánkat rögtön kihasznált az ellenfél, ami jó figyelmeztetés lehet.

Tóth Bálint leginkább csak nézője volt a 2x90 percnek

Szombaton egy jó erőkből, rutinos és lendületes fiatalokból álló csapatot fogadtunk. Jól is kezdték a mérkőzést, kiegyenlített csata folyt a pályán. Aztán a 20 perc elteltével totálisan demoralizáltuk őket. Először a Tóth Levi buktatásáért megítélt 11-est vágta be Szabó Viktor (1-0), majd a középkezdés után rögtön labdát szereztünk, és ugyan Ludányi Gábort felvágták a 16-oson belül, a továbbcsorgó labdát Balogh Martin a hálóba vágta (2-0). Egy perc alatt két gól… Nem csoda, ha a borsodiak igencsak felfokozott idegállapotba kerültek, amit csak tetézett egy-két furcsa bírói ítélet. Valljuk be, azoktól mi is idegesek lehettünk volna, mert ide-oda ment a tévedés…

A kapus eltalálta Szabó büntetőjénél az irányt, de hárítani nem tudott

Egy érdekes ítélet a mi oldalunkon: Ludányi Gábor szerzett labdát az utolsó védőtől a felezővonalnál, akinél labdával is gyorsabb volt. A büntetőterületen belülre érve a kirobbanó kapus mellett eltolta a labdát, azonban a visszaérő védő hátulról kézzel meglökte, a kapus pedig a lábát húzta el. A játékvezető érthetetlen módon az asszisztensére nézett ki, aki – bocsánat a kifejezésért – csak bambán nézett maga elé, így a játék kirúgással folytatódott…

Egy újabb buktatás után Szabó Viktor tekert szabadrúgásból a hosszú oldal felé, ahol a “próbajátékon” szereplő Szilágyi Norbert érkezett. Ő belsővel a felső kapufát találta el, de – ahogy a kosarasoknál szokás – ment a saját lepattanójáért, és egy méterről bestukkolta (3-0).

A félidő utolső percében megint Ludányi Gábort rúgták fel megint a 16-oson belül, de most a továbbcsorgó labdát Dudás Csanád váltotta gólra (4-0).

"Hogy kellene a szünet után még egy gólt lőni...?" (Dudás Csanád)

A 4-0-ás félidő után tovább borzolódtak a kedélyek, a vendégek éppen csak a fű zöld színe miatt nem emeltek kifogást… Paprikás lett a mérkőzés, talán ezért egy kicsit mi is óvatosabban játszottunk, bár azért így is mi voltunk fölényben. Még úgy is, hogy az utolsó fél órára a Vernyik-Szilágyi páros is alig tudott húzni az átlagéletkoron… Tóth B. (19), Czinkóczi (17), Balogh (24), Szentannai (16), Vaszkun M. (17), Kotaul (18), Szabó (21), Bakó (17), Dudás (16).

Azért Dudás Csanád ebben az összetételben is eljutott még egy gólig, így 5-0 lett a mérkőzés végeredménye.

Igaz, hogy felkészülési mérkőzésen, de jól látható, hogy a tizenévesekhez is bátran lehet nyúlni, egy-egy etapra felveszik a versenyt a tapasztalt felnőtt játékosokkal szemben is.

Talán többet kell magyarázni nekik, de lehet számítani a fiatalokra

Az utolsó felkészülési mérkőzésünket Mezőkövesden játsszuk szombaton 14 órától, két hét múlva pedig már bajnoki!

Hajrá GYAK!

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük