Vége az edzőmeccseknek…

Mezőkövesden a második csapat vendégeként léptünk pályára szezonbeli utolsó felkészülési mérkőzésünkön. 12 hadrafogható mezőnyjátékossal érkeztünk a matyókhoz, és tulajdonképpen minden harmadik emberünkre jutott egy gól…

Márkus duplázni tudott

A szokásos módon kezdtük a mérkőzést: levegőhöz sem hagytuk jutni a hazaiakat. Már 20 perc elteltével elő kellett venni a második kezünket, hogy összeszámoljuk a lehetőségeinket, de sajnos ezek mind kimaradtak.

Aztán a 38. percben a bal oldalon Szabó Viktor verte meg emberét egy-az-egyben, és védője hiába próbálta kifelé szorítani, ő bizony húzott befelé, és jobb külsővel a kilépő kapus mellett a hálóba gurított. (0-1)

Fölényben játszottunk végig, helyzeteink voltak, a helyzetkihasználás miatt azonban lehetett egy kicsit bosszankodni.

A második félidőben sem sokat változott a helyzet, legfeljebb annyiban, hogy itt már Tóthnak is akadt egy védenivalója…

Egy óra elteltével a tizenhatos sarkánál a Szabó-Szentannai-Márkus hármas bolondította a kékeket úgy alakítva a dolgot, hogy a végére az új szerzemény – az éppen a Kövesdtől hazacsábított – Lekli maradt egyedül, és 16 méterről lőhetett. A kapus jobbra, a labda balra: 0-2.

 

Lekli Soma: egyik nap még kékben, másik nap már gól a kékek ellen

Ezek után is nagyon veszélyesen játszottunk, a 66. percben Márkus az alapvonalon firkálta meg színesceruzával a hazai védelmet, kézenfekvő volt, hogy előbb-utóbb valaki ütemet fog téveszteni… A büntető területre beérve ez meg is történt: Marci hátulról kapott egy rúgást a sarkára. Senki nem tiltakozott 11-es ellen… Ha már kiharcolta, be is lőtte:

Ezután egy jól bevált receptet alkalmaztunk a mérkőzés teljes lezárására: gólra gól. Egy perc is alig telt el a pacsizások után, amikor Szabó Viktor ezúttal a jobb oldalon lépett ki, és csodás ütempassza után a középen érkező Márkus szerezte meg egy méterről az üres kapuba saját maga második, csapatunk negyedik gólját.

Az edzőmérkőzések lezárultával most már lehet koncentrálni a bajnokságra. Azt lehet mondani, hogy a játékunk tovább fejlődött ősz óta, azonban a sérültek nagy száma miatt egy kicsit aggódhatunk. Ami viszont bizakodásra adhat okot, hogy a felkészülés alatt bemutatkozó, illetve újra lehetőséget kapó 16-17 fiataljaink helytálltak, és jelezték: lehet számolni velük a tétmeccseken.

Ákár már jövő héten szombaton 12 órakor Füzesabonyban az andornaktályai Marsall-ASE ellenében is.

Hajrá GYAK!

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük