Megfogyva bár, de törve nem

Megyei I. osztályú bajnoki mérkőzés, 21. forduló
 
Gyöngyösi AK – Gyöngyöshalász SE 2-1 (1-0)
 
A mérkőzés közvetítése itt olvasható, az adatlap itt található.
A pálya helyett a kakasülőn

Szép kis névsor: Béla Sámuel, Sándor Bence, Tóth Levente, Nagy-György Bálint, Sárándi Milán, Lekli Soma, Ludányi Nándor: ők még a keretbe sem kerülhettek be sérülés miatt. Ehhez a sorhoz jönnek hatan, akiknek ez a mai volt a második mérkőzésük a héten, hiszen szerdán az U19-esek csatáján szintén pályára léptek az FC Hatvan felett aratott 6-1-es győzelemmel zárult mérkőzésen, sőt, közülük ketten az U17-es csapatban pénteken végig játszották a teljes mérkőzést szintén a hatvaniak ellen, amelyet 3-2-re nyertünk meg, így nekik (Dudás, Szentannai) a héten ez a harmadik mérkőzésük volt! Biztosan nem voltak nagyon frissek… Ráadásul még Majzik Zoltán is eltiltását töltötte.

Persze azt is elmondhatjuk, hogy a vendégektől is hiányoztak a keretből meghatározó emberek (pl. Nádudvari Alex, Rédei Milán), de kisebb-nagyobb sérülés miatt a “tuti-keződnek” számító Czene Levente és Márkus Máté is a kispadra szorult. Szóval jó kis “rehabos” csapatok találkoztak…

Jövő héten már a kispadon ülhet (ha ülve tud maradni...)

Ilyen előzmények után nem nagyon lehetett csodálkozni, hogy a vendégek inkább a védekezésre fektették a hangsúlyt, valamint a játék lassítására, a mi játékunk tördelésére. Mi is nehezen kaptuk el a ritmust, bár a labdabirtoklásban fölényben voltunk, ráadásul jellemzően az ellenfél térfelén tartózkodtunk, de komoly, nagy helyzeteink azért nem sorjáztak. 

Jól kezdtünk, szögletek sora, a védőknek blokkolni kellett, Halasinak is akadt védeni valója, de negyedóra után mintha porszem került volna a gépezetbe, akadozó lett a játékunk.

Arra azért jók voltunk, hogy szögletet, beívelhető szabadrúgást nagyon sokat harcoltunk ki. Abban azért bízhattunk, hogy a Czinkóczi-Forgó-Márkus-Szilágyi-Vernyik ‘társaságból’ valaki fejét csak eltaláljuk…

Czinkóczi fejét eltaláltuk

A 33. percben Czinkóczi fejelt kapura egy beívelést, egy védőn egy kicsit még meg is pattant, így Halasinak esélye sem volt, megszereztük a vezetést.

A Pest megyei játékvezető nem nagyon fukarkodott a sárga lapokkal, már az első félidőben kiszórt a két csapat játékosainak össesen ötöt, majd a második félidőben rátett még hármat, de negyedórával a vége előtt talán érdemes lett volna még egyet bezsebelnünk… Egy kontrát indított meg a halászi csapat, és a félpályánál egy falttal még meg lehetett volna őket állítani, mert utána már nem volt esélyünk Szabó Csaba – egyébként – szép egyéni akciójával szemben, aki 15 méterről a hosszú sarokba lőtt a 77. percben.

Pontozás alapján nekünk állt volna a zászló, mégis gólt kaptunk nem sokkal a vége előtt… Szokták mondani: ez a méreg, nem a cián. Ráadásul innentől kezdve nem sok ötlet volt a játékunkban, csak rugdostuk előre a labdát, hogy ott legyen…

Aztán Szabó Viktornak adódott lehetősége, hogy levegye és megtartsa Czinkóczi indítását. Szerencsére megtette, és jó ütemben passzolta a térfél közepére lendületből érkező Szentannainak, aki így rávezethette a védőkre. Akár lőhette is volna, és védője is ezt gondolhatta, mert bevetődött blokkolni. Fiatal középpályásunk ezt az ütemet használta ki, és passzolt jó ütemben Ludányi Gábornak, aki “védővel a nyakán” a kirobbanó Halasi mellett a rövid sarokba lőtt a mérkőzés utolsó percében, ezzel megszerezve felnőtt pályafutása első gólját.

16 évesen higgadt döntés és jó megoldás az utolsó percben

Becsületből jöttek előre a vendégek, de kevés idejük is maradt, és rutinosan, jól zártunk hátul, már nem változott az eredmény, ahogy ősszel, most is 2-1-re győztünk Gyöngyöshalász ellen.

Mivel vezetőedzőnk, Majzik Zoltán nem ülhetett le a kispadra, így Nagy-György Tamás egyedül ülhetett volna ott, de testvére, utánpótlás vezetőnk a segítségére sietett, és beugró edzőként végül is győzelemmel zárta a napot. 2020 végén – Simon Antal távozása után – három meccsre szintén “beugrott” már Nagy-György Gábor, akkor három meccsen három győzelmet aratott vele a csapat, most ez 4/4-re módosult. Az “egész jó” arány…

'Gabóbá' jött, látott, győzött

A mérkőzés nem volt magas színvonalú, kevés olyan szakasza volt, amikor jól játszottunk, de volt tartásunk, és az utolsó percben a kapusunk kigurításával kezdődő akciónk góllal ért véget, és életkorra átváltva ez így nézett ki: 19 éves kigurítás, 17 éves hosszú indítás, 22 éves bepassz, 16 éves kiugratás, 18 éves góllövés. Szabó Viktor ugyan nem a saját nevelése a klubnak, de látható, hogy fényes jövő állhat klubunk előtt, amit a vezetés most egyértelműen fölé rendelt a jelennek.

Persze azért jól esik a jelenben a győzelem is!

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok “furcsa” szereplőkkel:

(Az eltiltott Majzik Zoltán helyett a ma meccslő Nagy-György Gábor nyilatkozott, Török János, a vendégek vezetőedzője pedig nem kívánt nyilatkozni):

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük