“Minél több meccset megnyerni!”

Az elmúlt hétvégén véget ért az edzőmérkőzések sora, ezzel a finisbe fordult a felkészülés a tavaszi szezonra. Következzen egy interjú a felnőtt csapat vezetőedzőjével, Majzik Zoltánnal.

– Szinte alig ért véget az őszi szezon, máris egy teremtornára érkeztünk Hevesre december közepén. Mennyire szolgálta ez a tavaszi felkszülést?

– Hát, ez még nem annyira a felkészülést szolgálta, inkább arra volt jó, hogy egy kicsit játszanak, játékban maradjanak a srácok. Az a Téli Teremkupa tényleg azt szolgálta, hogy a decemberi forduló egy kis levezetésként, a januári döntő pedig egyfajta frissítésként működött a téli felkészülés kezdete előtt.

– Azért csak megnyertük…

– Aminek természetesen nagyon örültünk, és büszkék is vagyunk rá, de az tényleg egy kis örömjáték volt annak a 10-11 játékosnak, aki elutazott.

Másnap aztán egy elég intenzív és hosszúnak mondható felkészülés vette kezdetét.

– Így van, mivel csak március elején kezdődik a bajnokság, így nyolc hetet készültünk, ezen belül pedig 7 edzőmérkőzést játszottunk.

– Szándékos volt, hogy ennyi NBIII-as csapattal is játszottunk?

Igen, szerettük  volna magunkat megmérettetni erős csapatok ellen, így négy  NBIII-as csapattal játszottunk, Eger, Hatvan, Jászberény, Tiszafüred. Azt gondoltuk, hogy ezek az erős ellenfelek jobban szolgálják a felkészülést.

– A két utolsó mérkőzés pedig kissé szokatlan ellenfélválasztást hozott.

– Három oka is volt, hogy Komárom-Esztergom megye 2. illetve 4. helyezett csapatához látogattunk. Egyrészt nem árt ha belenézünk egy kicsit más futballkulúrába is, másrészt az első három meccsünkből kettőt idegenben játszunk, nem árt, ha ezt is szokjuk. Harmadrészt ezek a csapatok is ugyanakkor kezdik a bajnokságot, mint mi – egyébként éppen egymás ellen… – így mind a Tatai AC, mind pedig a Nyergesújfalu SE ugyanabban a felkészülési szakaszban volt, mint mi. Ez sokkal pontosabb képet ad az állapotunkról, mintha egy olyan meccset játszunk, ahol az egyik csapat már a finomhangolásnál jár, a másik meg éppen a legnagyobb fizikai terhelés közepette játszik…

Vendégségben a Tatai AC pályáján

– Hogyan értékeled a felkészülést?

– Egész jó meccseket játszottunk, az edzéseken pedig megcsináltuk azt, amit elterveztünk. 

– Mi a cél tavaszra?

– A legfontosabb, hogy ugyanazon a vágányon maradjunk, amin ősszel voltunk. A vártnál kicsit előbb jött ez a jó szereplés, a célunk, hogy továbbra is élvezzük a focit, semmilyen nyomást nem gyakorlunk a csapatra. A vezetőség meghátározta a célt, a dobogó környékére érjünk oda, ehhez pedig egy dolog kell: minél több meccset megnyerni. Továbbra is célunk, hogy további fiatal játékosokat építsünk be a keretbe, tehát ha lehet, akkor továbbra is alulról építkeznénk.

– Mennyiben változott a keret őszhöz képest?

– Nem nagyon… Váradi Zolira és Veres Szabira különböző okok miatt nem nagyon számíthattunk nyáron, így ők máshol próbálják magukat újra felépíteni.  Balogh Martin, aki a tavalyi évhez képest idén kevesebb szerepet kapott, eligazolt. Természetesen sok sikert kívánunk mindhármuknak! Van egy “visszatérőnk”, Babarcsik Bálint ősszel inkább a tanulásra koncentrált, nem volt velünk, most viszont a téli felkészülést végigcsinálta, így tavasszal már őrá is számíthatunk. Tehát a mag megmaradt, nagyon jó a csapatszellem, és ezt további győzelmekkel szeretnénk erősíteni.

A távozók

– Mi a helyzet sérülés fronton?

– Szerencsére komoly sérültünk nincs, van egy-két játékosunk, akinek itt fáj, ott fáj, de ez mindig benne van… Várjuk már nagyon a bajnokságot!

– Mit vársz?

– Az első három meccsről egyelőre: három rangadó, amelyből természetesen kiemelkedik az Energia és a Halász elleni derbi, de az Andornaktálya is nehéz ellenfél, meg hát persze a bajnoki mindig más, mint egy felkészülési mérkőzés. Fel vagyunk vértezve az erős csapatok ellen szerzett tapasztalatokkal, de hogy ez a bajnokikon hogy jön vissza…? A lényeg, hogy legyen meg a kellő győzni akarás és agresszió a játék azon szakaszaiban, amikor nem nálunk van a labda. Amikor viszont nálunk van, akkor mosolyogva, nagy kedvvel játsszunk! A kreativitásunk meg van hozzá, szerintem az erő is meg lesz. Azt még nem pontosan látjuk, hogy hogyan reagálunk majd, ha nem mi szerezzük az első gólt, hiszen azért mégiscsak egy nagyon fiatal csapatról van szó, de azért gyűjtjük a rutint…

– A Füzesabony télen is NBIII-ból erősített, hogy látod a bajnoki esélyeket?

– Miden ellenfelünket tiszteljük, de mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk, és magunkkal foglalkozunk. Ahogy mondtam, meg van a kitűzött cél, ami a dobogó környéke. Mi szeretnénk minél jobban játszani, fejlődni, építkezni, gólokat rúgni és minél több meccset megnyerni. Hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk!

– Köszönöm! Hajrá GYAK!