Nehéz körülmények

Hevestherm Hevesi LSC – Gyöngyösi AK  0-2 (0-0)

A mérkőzés közvetítése  itt  olvasható, az MLSZ adatlapja pedig itt.

Utolsó eligazítás a mérkőzés előtt

A táblázat alapján egyértelmen mi voltunk a mérkőzés esélyesei, azonban az elmúlt két tétmérkőzésünk miatt – idegenben is, itthon is 0-0… – máris nem ilyen egyértelmű a képlet. Különösen úgy nem, hogy a folyamatos esőzés miatt egy mély talajú, csúszós pálya várt a csapatokra, ami megintcsak nem a mi játékunkat segítette.

Bátran kezdett a Heves, volt veszély a játékukban, bár igazi gólhelyzetük nem akadt. Mi is inkább egy-két nagyon szép támadásépítésre lehettünk büszkék az első félidőben, meg azért egy-egy Szabó Tamás, illetve Márkus lövés borzolta a hazai kapus kedélyeit.

A második félidőre aztán már úgy jöttünk ki, ahogy nyerni szánékozó csapatnak kell kijönnie. Jobban, türelmesebben építgettük a támadásainkat. A jobb szélen Szabó Viktor és Oravecz is többször a védők mögé tudott kerülni, a bal olalon pedig Timon zakatolt vonaltól vonalig, és ezeknek a végén már védésre is szükség  volt, illetve a védők többször is pánikszerűen mentettek szögletre.

Vesztükre… Jobb oldali sarokrúgás-figura után Szabó Viktor bökte át a hosszúra, egy védő belecsúsztatott, így  a labda sokat igérően pottyant Timon elé. Balhátvédünk nem habozott, dropból bombázott egyet úgy 14 méterről. Ilyenkor két eshetőség van: vagy stadioncsúcs, vagy pókhálózás. Hát, a hevesi pókoknak ma rossz napja volt… Óriási gólt lőtt a nyáron visszatért játékos, aki most először léphetett kezdőként a pályára! 0-1!

Ostor az a bal láb...

A hazaiak becsületére legyen mondva, hogy kijjebb jöttek, támadni akartak, de továbbra sem jelentettek veszélyt, még úgy sem, hogy Besenyei Ferenc is beállt – kell-e őt bemutatni valakinek…? Két fiatal védőnk azonban szépen levédekezte a rutinos gólvágót.

Aztán egy jobb oldali kontránk végén, amikor Oravecz került beadási szituációba, megszereztük második gólunkat. Az élesen belőtt labdára a csereként beállt Szentannai robbant be, de az egyik védő és a kapus közösen lefülelte a beadást. Aztán valahogy a semmiből mégiscsak a már földön fekvő “még-17-sincs” játékosunk  elé hullott a labda, akinek ugyan nincs nyolc lába, de valahogy mégiscsak be pókfocizta a kapuba a második gólt. 0-2!

Ezután  felváltva jöttek a sémák: felívelés a kapunk elé, majd egy kontra tőlünk, de újabb gól már nem esett, behúztuk ezt a nehéz mérkőzést.

Jövő héten az ezer sebből vérző Besenyőtelket fogadjuk,  aztán pedig az éllovashoz látogatunk. 

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: