7-0, tisztelettel

Gyöngyösi AK – Besenyőtelki SC 7-0 (5-0)

A mérkőzés közvetítése  itt  olvasható, az MLSZ adatlapja pedig itt.

Sokszor látott jelenet...

Erről a mérkőzésről nem lehet, és talán nem is kell sokat beszélni…

Sokat támadtunk, talán 80/20-nál is nagyobb volt a labdabirtoklási arányunk, helyzeteket alakítottunk ki, sok blokkolt lövésünk akadt, a kapus is bemutatott néhány bravúrt, időnként csak centiket tévedtünk, vagy éppen az utolsó passzok nem sikerültek.

Az ellenfél javarészt olyan játékosokkal állt fel, akiknek felnőtt és/vagy megyeegyes tapasztalatunk csak az elmúlt hetekben gyűlt, illetve 30. életéven jócskán túl, esetleg még az 50-et is súrolva… Ismerve a klub helyzetét, hogy a nyáron mekkora fordulat állt be a csapat életében, csak köszönettel tartozunk nekik, hogy végigviszik a bajnokságot, és hogy nem csüggedve, az ellenfelet tisztelve, tisztán játszották le ezt a mérkőzést.

Természetesen mi is megtiszteltük őket azzal, hogy komolyan vettük a mérkőzést, annyi gólt akartunk rúgni, amennyit csak lehet, és nem álltunk neki sarkazgatni, esernyőzni, megpróbálni megalázni őket.

Stabil kezdők érkeztek a kispadra

Hét gólt rúgtunk, az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosaink ezúttal több játékpercet kaptak, megint lehoztuk kapott gól nélkül, ketten dupláztak, csereember is szerzett gólt, úgyhogy igyekeztünk a kötelező három pont begyűjtése mellett egyéb pozitívumokra is szert tenni.

A profi boxban szokott előfordulni, hogy a nagy címmeccsek előtt szerveznek az ökölvívoknak egy amolyan “felhozó” bunyót, amikor egy gyengébb ellenféllel szemben lehet gyakorolni élesben az edzésen tanultakat. Valami ilyesmi volt ez ma nekünk: a megyei rangadó, az első helyezett elleni mérkőzés előtt az utolsó ellen lehetett kipróbálni a tanultakat. Jövő héten idegenben lehet és kell bizonyítani a listavezető ellen.

Ez most séta volt, jövő héten nagy menet vár ránk

Nyilatkozatok:

Tóth László vezetőedző nem volt jelen a mérkőzésen. A mai napon a csapatot irányító Vass István csak szóban kívánt nyilatkozni: “Ahhoz képest, hogy hét gólt kaptunk, illetve ahogy kezdődött a mérkőzés, jól teljesítettünk, helytálltunk .”