Évértékelés II.

Kedves Szurkolók!

Az elkövetkező napokban a Gyöngyösi Atlétikai klub szakosztályvezetőinek, vezetőedzőinek értékelését olvashatják honlapunkon. Az I. rész itt olvasható.

LABDARÚGÁS, FELNŐTT CSAPAT

MAJZIK ZOLTÁN, a felnőtt csapat vezetőedzője értékeli a  2021-es év őszi szezonját.

Évek óta vagyok utánpótlás edző a klubnál, jelenleg az U15-ös csapatot vezetem. A tavaszi szezon végén, amikor a ‘nagycsapat’ kiesett az NBIII-ból, akkor jött a lehetőség, hogy ismét leüljek a kispadra. A vezetők vázolták az elképzelést, és nekem nagyon tetszett, hogy a saját nevelésű, és elsősorban a fiatal tehetségeinkre kell felépíteni a csapatot, kiegészülve természetesen néhány rutinos játékossal. Tavasszal még a Gyöngyöshalász kispadján ültem, elmondtam az ottani vezetőknek, hogy van egy ilyen lehetőségem, és hogy ha “hív a haza”, arra nem lehet nemet mondani. Megértettek, így elköszöntünk egymástól. Ennek megfelelően az én évértékelésem a nyártól indul…

Tehát az az elhatározás született, hogy lépjünk egy új útra, kezdjünk el a saját értékeinkkel foglalkozni, ami nem garancia arra, hogy rögtön eredmény lesz… Elkezdtük tehát számba venni, hogy kik azok az idősebb játékosok, akiket vissza lehet csalogatni… Bár nem is nagyon kellett csalogatni, mert náluk is működött a hív-a-haza, így Sárándi, Vernyik, Ludányi, Oravecz jöttek első szóra. Volt persze olyan, aki meglepett, hogy eligazolt, félvén attól, hogy majd a fiatalok nagy száma miatt sok vereség vár ránk…

A felkészülés elejére össze is állt a keret úgy, ahogy nagyjából elképzeltük. Ami gondot jelentett, hogy a 25-30 éves korosztályba nem tudtunk igazolni. Ugye ez az a korosztály, ami már érett, sok mérkőzés van a háta mögött, de még ereje teljében van… Emellé sajnos még jöttek a váratlan sérülések, pl. Szabó Viktor, aki gólkirályként érkezett hozzánk, de kétszer szenvedett combizom szakadást, így az utolsó meccsen tudott csak néhány percre pályára lépni… Vagy Sárándi Milán kiesése, de Ludányi Nándi műtéte, Vernyik Dávid betegsége, de többeket “hátráltatott” iskolai elfoglaltság is…

Mindenesetre a felkészülés jól sikerült, nagyon jó edzőmérkőzéseket játszottunk, de aztán az első fordulóban jött a pofon, megtapasztaltuk, hogy a felnőtt futball azért más kávéház…

Ugye az volt a cél, hogy egy olyan csapatot hozzunk létre, aki dominál a mérkőzéseken, birtokolja a labdát, fönt védekezik, nyomás alatt tartja ellenfelét, legye az bárki, de ez nem olyan egyszerű, főleg nem lehet ennyi idő alatt megtanulni egy teljesen újjá alakult csapattal… De hál’ istennek, azért nagyjából ez bejött. Az alattunk lévő csapatokkal szinte mindig, de a Halász ellen, vagy a Lőrinci ellen jól ment… Tudtuk persze, hogy nagyon hullámzó lesz a teljesítményünk. Aztán persze vannak fájó eredmények is, mint pl. az Egerszalók ellen, ahol rengeteg helyzetünk volt, ziccereink, ők meg elmentek kétszer, és be is rúgták őket… De elmondható, hogy fokozatosan fejlődtünk, lépkedtünk előre, minden meccsből tanultunk.

Összességében pozitív fél éven vagyunk túl, volt olyan mérkőzés, ahol 19,3 volt a kezdőcsapat átlagéletkora, nem szenvedtünk nagy arányú vereségeket, domináltunk a mérkőzéseken, és továbbra is azon dolgozunk Nagy-György Tamás edzőkollégámmal, hogy a tér-idő játékban jobbak legyünk. Vagyis hogy az ellenfeleknek minél kevesebb teret engedjünk, és minél kevesebb időt hagyjunk.

A téli felkészülés nagyon sűrű lesz, január 10-én kezdünk, rengeteget fogunk dolgozni! Heti három edzés, a Téli Kupával együtt rengeteg edzőmérkőzésünk lesz (11), illetve crossfit edzésre is járnak a fiúk. De – főleg ilyen fiatal csapatnál – persze nagyon fontos az edzés, a taktika elsajátítása, de a legfontosabb a mérkőzés, a meccsrutin.

Télen még igyekszünk erősíteni kicsit, úgy néz ki, hogy találtunk két játékost, akik színtén GYAK-szívvel élnek, és talán tudnak nekünk segíteni, és persze szétnézünk még, hogy az U17-U19-es csapatainkban kik azok, akik velünk kezdhetik meg a felkészülést, és aztán majd meglátjuk.

Ez nem egy féléves projekt, hosszútávon gondolkozunk, szeretnénk, hogy ha a fiatalok látnának lehetőséget bennünk, vonzóak szeretnénk lenni: lehetőséget adunk a sajátjainknak!

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük