Évértékelés I.

Kedves Szurkolók!

Az elkövetkező napokban a Gyöngyösi Atlétikai klub szakosztályvezetőinek, vezetőedzőinek értékelését olvashatják honlapunkon.

NŐI LABDARÚGÁS

ECSEGI ZOLTÁN, a felnőtt nő csapat vezetőedzője értékeli női labdarúgó csapataink 2021-es évét.

Egy nagyon hosszú és tartalommal teli évet tudhatunk magunk mögött.

Felnőtt együttesünk a Pest Megyei bajnokságban szerepelt. Abban a bajnokságban, ahol évről évre szép eredményeket tudunk elérni. Nem volt ez másképp a 2020-21-es szezonban sem, ahol tavasszal sok-sok érdekes csatát vívhattunk meg. Talán a legemlékezetesebb a Gödöllő elleni hazai mérkőzés volt. Ezen az összecsapáson biztosítottuk be az aranyérmünket. Hihetetlen koncentráció és akarat volt a játékosokban, tényleg kétség se férhetett hozzá, hogy mi nyerjük meg a bajnokságot. Tettük mindezt veretlenként: csupán két mérkőzésünk végződött döntetlennel.

Bajnoki címünkkel jogot szereztünk arra, hogy részt vegyünk a Bajnokok Tornáján. Mondani se kell, hatalmas lehetőség előtt álltunk, ugyanis ez a trófea még hiányzott az egyesület kollekciójából! Az elődöntőben a házigazda Tárnok ellen sikerült győzedelmeskedni 1-0 arányban Nagy-György Hanna csodálatos egyéni alakítása után. A döntőben a már jól ismert Tóalmás volt az ellenfelünk, és rajtuk kívül a tikkasztó hőséggel is meg kellett küzdenünk. Lakatos Nikoletta révén hamar megszereztük a vezetést és ami az egész idényben jellemző volt ránk, – szervezettség, egymásért küzdeni akarás – az most is meghozta gyümölcsét, és sikerült elhódítanunk ezt a címet, megnyertük a Bajnokok Tornáját!

Az erkölcsi győzelem mellett a lányok egy közös hétvégét is eltölthettek az egerszalóki Thermal Park Hotel Parkban, amit a hotel ajánlott fel. Igazi csapatépítő hétvége volt!

Utánpótlás csapataink közül az U19-es korosztályunk ebben az esztendőben az MLSZ Közép–Keleti csoportjában szerepelt. Első nagypályás idényükben rögtön a középmezőnyben végeztek, ami a sok befektetett munkának is volt köszönhető. U17-es csapatunk ugyancsak a Pest Megyei bajnokságban szerepelt, akik a középmezőnyben végeztek. Első hivatalos megmérettetésként ez is nagyszerű eredmény, habár egy kis odafigyeléssel szebb helyezést is el lehetett volna érni. Legkisebbjeink a Bozsik tornákon és fesztiválokon fejlődhettek hétről hétre.

Nyáron több személyi és szerkezeti váltás is volt a szakosztályunknál, ami több esetben is átírta az előre megtervezett forgatókönyvet. Az U19-es együttesünkből többen is csatlakoztak a felnőtt együttesünkhöz, akikkel kiegészülve vállaltan bízhattunk és bízhatunk egy újabb csodálatos szezonban. Ennek bizonyítékaként a lányok magabiztosan vezetik a bajnokságot, és ami még nem elhanyagolható dolog, az őszi szezon során egyetlen egy gólt SEM kaptunk! Tettük mindezt úgy, hogy munkahelyi elfoglaltság miatt, többször nem az első számú kapusunk állt a kapuban. A csapatra jellemző maximális koncentráció, egymásért küzdeni akarás ebben az idényben is megvolt, így nem meglepő a szép eredménysor.

Szerkezeti váltásoknak köszönhetően ebben az esztendőben lehetőség nyílt arra, hogy azok a kislányok, akik eddig csak a Bozsik programban szerepeltek, ebben a szezonban már bajnoki rendszerben is kipróbálhassák magukat. Teher alatt nő a pálma: rögtön két versenysorozatban is helyt kellett állniuk, ami biztosítja a folyamatos fejlődésüket. A Heves Megyei U13-as tornák mellett a Pest Megyei U14-es bajnokságban is elindultak, ami nem kis szervezési háttérmunkát vont maga után. Ezúton is köszönjük a szülők segítségét, akik hétről hétre hol az oldalvonal mellett, hol a kerítésen túl bíztatták a lányokat, és ha kellett, 100 kilométereket is utaztak, hogy láthassák és szurkolhassanak!

Külön köszönjük a vezetőség támogatását! Minden feltételt megteremtenek ahhoz, hogy a gyerekek hétről-hétre versenyezhessenek, fejlődhessenek! Az egyesületnél kialakult igazi családi légkör lehetővé teszi a folyamatos fejlődésünket és hosszú távú koncepciónkat. Ahogy mondani szokás, voltunk, vagyunk, leszünk!

Kívánok Mindenkinek nagyon boldog, sikeres, de ami a legfontosabb, egészségben gazdag Új Esztendőt!

Hajrá, GYAK, Hajrá, Lányok!

Start a Conversation

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük