Győzelem a megyei kupában

Szeptember 8-án indult számunkra a Heves megyei kupasorozat, amikoris egy igenycsak összecsiszolatlan csapattal sikerült győznünk a megyei másodosztályban vitézkedő Apc ellen.

Tegnap újabb állomásához érkezett ez a sorozat, a négy közé jutásért játszhattunk Bélapátfalván. Ősszel fölényes (1-5) győzelmet sikerült ott aratnunk, tavasszal itthon szerenyébb teljesítménnyel, de azért begyűjtöttük a 3 pontot Vernyik góljával (1-0).

Vernyik most nem tudott a csapattal tartani, és az is kérdés volt, hogy a folyamatban lévő érettségi vizsgák közben hogyan tudunk kiállni. Szerencsére keveseknél “szorított a cipő” a különböző tantárgyak kapcsán, így a Sándor Dominik – Czinkóczi, Forgó, Szilágyi – Tóth Levente, Nagy-György Bálint – Béla, Márkus, Babarcsik – Ludányi Nándor, Szabó kezdőcsapat mellé még a kispadra is akadt játékosunk: Sándor Bence, Mihályi Erik, Majoros Zsombor.

A télen igazolt 17 éves kapusunk, eddig csak a kispadon kapott szerepet a felnőtt csapatban, most kezdőként végigjátszotta a mérkőzést: kapott gól nélkül! A 16 éves Majoros, és a 17 éves Mihályi másodszor kapott lehetőséget csereként, és ami jó hír, hosszú sérülés után Sándor Bence is visszatért a pályára egy fél félidő erejéig. Remélhetőleg a tavasz hátralévő részében már folyamatosan tudja segíteni a csapatot!

A mérkőzésen majdnem egy félidőt kellett várni az áttörésre, ekkor a csapatkapitány Márkus Marcell szerzett vezetést, lélektanilag fontos időpontban: a lefújás előtti minutumban. A második félidőben is a végén szakadt át a gát, ekkor azonban alaposan: a 81. percben Tóth Levente, a 84-ben ismét Márkus, majd a 88. percben Szabó Viktor volt eredményes.

A győzelem következtében május 18-án szerdán idegenben játsszuk az elődöntőt az FC Hatvan csapatával. A másik mérkőzésen a Mátraderecske és a Besenyőtelek csapatai vívnak meg a döntőbe kerülésért.

Hajrá GYAK!