HATékonyak voltunk

Megyei I. osztályú bajnoki mérkőzés, 25. forduló
 
Gyöngyösi AK – Füzesabony SC 6-0 (2-0)
 
A mérkőzés közvetítése itt olvasható, az adatlap itt található.
Zöld-fehér-fekete

Hasonló mérkőzésre lehetett számítani, mint múlt héten: egy körömszakadtáig védekező csapat ellen kell kitalálni valamit. Most ez elég hamar sikerült Márkus Marci felhőfejesével, majd gyönyörű lövésével a 9. illetve 23. percben.

Az első félidőben szereztünk két gólt, és ezzel mindeféle teher lekerült a vállunkról, így nem csoda, hogy további helyzeteket tudtunk kialakítani, és a játék is gördülékenyen ment a mezőnyben.

Ami viszont sajnálatos, hogy az első 45 perc során két játékosunkat is elvesztettük: Balogh Martin combizom szakadást szenvedett, Oravecz Botondnak pedig a térde “roppant meg”. Az első diagnózis szerint mindkét játékost hosszabb időre elveszíthetjük…

Az MR mondja majd meg a kényszrű pihenő végét...

A második félidőben kintebb merészkedtek a vendégek, így több területünk volt, amit főleg a jobb oldalt bejátszó Szentannai Martin révén használtunk ki. Két elfutásából két gól: az elsőnél még Márkusnak passzolt, és ő adta a gólpasszt Szabó Viktornak, a másodiknál már közvetlenül tette csatárunk lábára, akinek – ha már odaért… – nem volt nehéz dolga.

Innentől kezdve már nagyon felszabadult játékot mutattunk be, amiben leginkább Márkus jeleskedett, de a többiek is igyekeztek látványosan játszani: jöttek a sarkazások, biciklicselek, de még rabonát is láthattunk…

Meg két újabb csodagólt! Márkus a 16-os sarkánál járt, amikor mindenki azt várta, hogy a szélen ugraszt ki valakit, vagy esetleg középre játszva oldja meg a helyzetet. Na, de ő Márkus, így egyiket sem választotta, hanem szinte maga alól, álló helyzetből elemi erővel lőtte ki a hosszú alsót! Ha nem is a klasszikus, de mesterhármas!

Újra előkerült a góllövő cipő...

Nagyon sok jó támadást vezettünk, folyt a labda lábról lábra, és 5-0-nál már kevésbé volt bosszantó, hogy az utolsó pillanatban közbelépett egy-egy szerelő láb, vagy éppen Éles Viktor kapusbravúrja akadályozta meg az újabb gólunkat.

Így a hatodik gólhoz újabb zseniális megmozdulás kellett. Megint beleléptek egy passzunkba a 16-os előterében, ám az éppen Szentannai Martin elé gurult, aki állítgatás és gondolkodás nélkül lőtte el a kissé kint helyezkedő kapus felett, megszerezve első felnőtt bajnoki gólját! Martin 16 éves, 3 hetes és 26 napos…

Újabb gól már nem esett, pedig talán megérdemeltük volna… Oravecz megint jól játszott a sérüléséig, uralta a jobb szélt, Szabó Viktor agilisan és eredményesen futballozott, Márkus brillírozott, szóval csillogtunk.

Persze, nem a Real Madrid volt az ellenfelünk, de nem csak nekünk nem jön össze mindig a védekező csapatok ellen. És ha már ellenfél: dicséret illeti a füzesabonyi játékosokat, mert végig sportszerűen állták a sarat és a gólokat… Sőt, a csapatkapitánynak még arra is kiterjedt a figyelme, hogy levonulás után figyelmeztesse társait, verjék le a sarat a cipőjükről mielőtt az öltözőbe lépnek… Tanítani való alázat.

Számunkra most jön el a pihenős hétvége, ám május 4-én azért vár ránk egy mérkőzés: Bélapátfalvára utazunk a Heves megyei kupamérkőzésre, aztán 7-én újra hazai bajnoki, amikor is a Lőrincit fogadjuk. Az más meccs lesz…

Hajrá GYAK!

Nyilatkozatok: