Interjú az Elnökkel – 3/2

Három részes interjút közlünk, amelyben Kozma Zsolt, egyesületünk elnöke beszél a GYAK  háza tájáról. A második részben egy új csapat indulásáról számol be.

Ezt a beszélgetést azzal örömhírrel szeretném kezdeni, hogy nagy nehézségek elleneré, de egy új labdarúgó csapatot indítunk a GYAK színeiben. Itt ugye van utánpótlás, van felnőtt csapat, de szeretnénk a pálya, és egyszersmind a klub közelébe visszacsalogatni egykori labdarúgónkat, akik itt nevelkedtek, itt játszottak valamikor. Az az ötletem támadt, hogy – mivel Heves megyében van öregfiúk bajnokság – mi lenne, ha mi is csatlakoznánk ehhez. Megkerestem az elnökséget, ők támogatták, és azt gondoltuk, hogy elsőkörben egy még mindig aktív ikonunkat, aki ugyan a jelenlegi NBIII-as szereplést már nem vállalta, de felkérésünkre, hogy szervezze meg ezt a csapatot, igent mondott. Nem titok, Szilágyi Norbertről van szó, aki Juhász Krisztián segítségével, aki egykor szintén focizott a GYAK-ban, elkezdték szervezni a csapatot, sorra hívták fel, keresték meg az egykori játékosainkat. A napokban volt egy egyeztetésünk, ahol arról számoltak be, hogy a nagyjából 50 megkeresett játékosból nagyjából 25 mondott igent, akik valamilyen szinten még aktívak illetve vállalják, hogy öregfiúk szinten képviselni tudják a Gyöngyösi Atlétikai Klubot.

A csapatot beneveztük, és – ha minden igaz, akkor – ezen a héten pénteken már pályára is lépnek Kompolton.  Megjegyzem, ez a 25 fő soknak tűnhet, de azt azért látni kell, hogy itt már nincs az a rendszeresség, hogy heti edzés, hétvégén meccs, és mindenki tűzben ég a keretből a csapatba kerülésért… Ez másról szól, az egyes emberek fontossági listáján nem ez lesz az első, a kor miatt a sérülés is jobban benne van, hétköznap (is) lesznek mérkőzések, szóval biztosan lesz lemorzsolódás, ezért ezúton is arra kérünk mindenkit, hogy aki úgy érzi, hogy ő kimaradt a megkeresésből, vagy közben meggondolta magát, az nyugodtan csatlakozhat még a csapathoz. Azt is megemlíteném, hogy itt sajátos szabályok vannak, tehát nem 11 kezdő, plusz 5 cserének kell végigjátszani a 90 percet, hanem – a kézilabdához hasonlóan – folyamatos lehet a csere. Tehát, aki úgy érzi, csak 10-15 percet tud vállalni, az is nyugodtan jelentkezzen a GYAK Öregfiúk csapatába.

Természetesen ez a csapat is GYAK-csapat, tehát a pályáról, szerelésről, nevezési díjról a klub gondoskodik! A csapat melletti stáb is kialakult: edzőnek Pócs Tamást sikerült megnyernünk, a technikai vezető pedig Lukács György lesz.

Most már tényleg elmondható, hogy teljes életpályát a klub kötelékeiben lehet tölteni, hiszen 5 és 99 év között lehet nálunk focizni… Ez egy örömhír, reméljük, a régi barátságok ápolására is jó lehet ez a kezdeményezés, amit hagyományteremtő módon hoztunk most létre. Ezeknek a mérkőzéseknek is közzé fogjuk tenni az időpontjait, és várjuk szurkolóinkat!

Hajrá GYAK!