Közvetítés – 26. forduló

NBIII. Észak-Keleti csoport – 26. forduló

Salgótarjáni BTC – Gyöngyösi AK

Játékvezető: BÜKI GÁBOR, Asszisztensek: BŐHM ÁRMIN, BENSE MILÁN

A csapatunk:

5. perc: a hazaiak kezdték a mérkőzést a salgótarjáni katlanban. Határozottan lépnek fel a nagyjából 200  fős nézősereg előtt.  Babarcsik máris kapott egyet hátulról, amúgy sárgásan…

10. perc: kétszer is bemutatták már veszélyes fegyverüket, a 11-es pontig szállnak be a bedobások. Gonda blokkolt egy 18 méteres lövést. Eddig nem nagyon tudunk labdát birtokolni.

15. perc: na, talán megnyugodtunk, az utóbbi percekben az Stécé térfelén tudtuk tartani a labdát, de most ők jönnek szöglettel, és nekünk hiányoznak a fejelőink…

20. perc: szép kontrát vezettünk belőle, Sándor lesről fejelt az ötösön belül. Újabb gyönyörű támadás, Gonda Csanád ballábas lövése az egyik kapufáról a másikra pattant, majd onnan kifelé, ilyen nincs… Nagyobb baj, hogy már harmádjára adjuk el a labdát a 16-osunk előterében. Újabb hazai szöglet.

25. perc: nagy helyzetet úsztunk meg, beívelés után az oldalhálóban landolt a fejes. Edzői utasítás: nem próbáljuk meg kihozni a kapuskirúgást, hanem kirúgjuk.

30. perc: bátor és egyébként szép lövés ment 30 méterről a kapunk felé,  fölé. Aztán a mi kapuánkon csattant egy fejes, a kipattanót rögtön visszalőtték, ezt Tóth tolta fölé, újabb szöglet, amiből újabb kontrát vezethettünk volna, ha Gondát nem rúgják agyon a félpályánál. Ez sem ér lapot… Csanád némi ápolás után vissza tudott jönni.

35. perc: némi kis kakaskodás, sárga ide-sárga oda. Nálunk az egyébként is aktív Gonda kapta. Most egy salgótarjáni kontra: Forgó blokkolt, a lábáról a felső kapufára, onnan szögletre. Bizonytalan a játékvezető: egy félfalt a büntető terület szélénél… Kintről jöhetnek szabadrúgással.

40. perc: nyolcan mutatjuk, hogy vendég kezezés, Tóth-kapus kap sárgát a szövegért. Újabb szöglet, Forgó újra szögletre fejel. Majd még egyszer ugyanez. Megint Forgó, ezúttal kifelé. Újabb szöglet.

45. perc: közben már 300-ra duzzadt a nézőtér, és jön a szokásos mondat: érik a gól. Igaz, ami igaz: újabb szöglet. Az utolsó perceket mi is megnyomtuk, de a félidő nagyobb részében a hazai csapat akarat érvényesült. Pontozással ők nyertek volna, de gól se itt, se ott.

50. perc: már mérkőzés előtt is voltak gondjai Muharinak, a második félidőt már nem tudta váltani. A hazai csapat vért ihatott az öltözőben, nekünk estek.

55. perc: nehéz védést mutatott be Tóth, megpattanó lövést kellett védenie. Szentannai indult volna meg, a karjánál fogva rántották vissza. Aztán Nádudvari is megcsinálta a visszarántást, ő is sárgát kap.

56. perc: egy szabadrúgásvariácó után megszerzi a hazai csapat a vezetést. 1-0.

60. perc: Szentannai volt szemfüles, egy lecsorgó labdára robbant rá, a kilépő kapus elkaszálta, büntető. Gonda értékesíti. 1-1.

65. perc: Gonda szerelt szabálytalanul szerelt, lefújták, azonban a hazai játékos visszarúgott. Sárga.

70. perc: nem számítottak a hazaiak vendéggólra, egy kicsit mintha megzavarodtak volna ettől. 

75. perc: Szentannai jön le, és Czinkóczi Kristóf lép pályára, ezzel átállunk három védőre. Elkezdtük lassítani a játékot…

80. perc:  kontrára játszunk, és nem is rosszul.

85. perc: nagy mezőnyharc folyik, de most újabb hazai szöglet… Lehoztuk.  Jó kontra, és már a lelátó nagyon mérges… 25 méteres szabadrúgással jön a Stécé.

90. perc: Timon ahogy bement, kapott egy sárgát labdaelrúgásért. Négy perc a hosszabbítás.

95. perc: Tóth Levente kapott sárgát kezezésért, majd Tóth Bálint védett ziccert.