Ott a pontocskánk

A mérkőzés közvetítése itt, az MLSZ Adatbank adatlapja pedig itt olvasható.

Összekapaszkodva

A mérkőzés végén a játékosaink a stábbal összekapaszkodva ünnepelték a salgótarjáni katlanban megszerzett egy pontot, amiért alaposan megküzdött mindenki.

És alakulhatott volna ez még szebben! Egy nagyon eseménydús meccsen, ahol Gonda Csanád nagyon sokat tett a “főszerepért”, kis szerencsével akár kétgólos előnyre is szert tehettünk volna. Még 0-0-nál éppen őt vágták fel a 16-os vonalánál, inkább belül, mint kint: semmi. Aztán örökmozgó középpályásunk addig cselezgetett, amíg b 15 méterről lőni tudott ballal: a jobb kapufát találta el. Onnan a bal kapufára pattant a labda, onnan pedig kifelé…

Aztán persze az SBTC is belelendült, ezekben a percekben Tóth Bálint és Forgó Kornél vette át a főszerepet. Utóbbi lövést blokkolt, kifejelgette a légitámadásokat, illetve jó ütemben szerelt többször is veszélyes helyzetben. Kapusunk pedig kiváló védéseket mutatott be, többször igencsak látványos mozdulatokkal.

Fáradhatatlanul

A második félidőben a salgótarjáni nyomás góllá érett: egy beívelést csak megcsúsztatni tudtunk, és az alapvonalról keményen visszalőtt labda Forgó Kornél lábáról pattant a kapuba. Azért itt is lehetett volna egy kis szerencsénk…

Aztán – szerencse ide, szerencse oda – egy viszonylag rossz  előreívelt labdánknál a két hazai belső védő pont úgy nézett ki, mint amikor a páros tenisz meccseken pont középre ütnek egy labdát, és mindkét játékos a másikra vár, majd szemrehányóan néznek egymásra. Itt azért még szükség volt Szentannai Martin szemfülességére, aki a rossz labdára is rástartolt, és a nézelődő védők közül kiugorva, magányosan vitte a kapu felé a labdát. Eltolta volna a kapus mellett, azonban az közbe nyúlt, halkszavú támadónk pedig a nagyot esett. Legyünk őszinték: a VAR lehet, hogy elvette volna ezt a büntetőt, de a bíró megadta, Gonda Csanád pedig nagyon magabiztosan értékesítette is.

Ezután a Stécé persze próbált nyomást gyakorolni ránk, és voltak is helyzetei, azért a háló nem törte fel a hátunkat, és a szórványos kontráinkban is volt veszély.

A mérkőzés krónikájához még az is hozzátartozik, hogy a hosszabbítás hosszabbításának hosszabbításán egy keményen belőtt labdába öt méteren tette bele a lábát az egyik hazai támadó, ami így borzasztó veszélyesen vágódott a kapunk felé. Tóth óriási bravúrt mutatott be, így maradt a döntetlen.

Igen, a múlt héten kiestünk, de a becsületünkön továbbra sem esett csorba, sőt!

Hajrá  GYAK!

Nyilatkozatok: