Második mérkőzés, új igazolások

Ha próbajátékos vagy egy csapatnál, akkor egy-egy edzőmérkőzés után három dolgot mondhatnak neked:

  • szeretnénk leigazolni
  • köszönjük, hogy eddig itt voltál
  • gyere még egy hetet

Ma mindháromra akadt példa: volt, akitől elköszönt a szakvezetés, volt aki némi biztatás mellett megkapta a jövő heti programot is, és volt olyan is, akit a klubvezetéshez irányított Majzik Zoltán azzal, hogy egyezzenek meg…

Három új játékossal történ ilyen megegyezés, egy rövid bemutató:

Uj Milán
Muhari Zoltán
Gonda Csanád
  • A 21 éves kapus, Uj Milán Lőrinciből érkezett hozzánk. Hatvani nevelésű kapus, aki ugyan 17 évesen bemutatkozott az NBIII-ban, azonban tavaly nyáron – miután megyei bajnok lett nevelő egyesületével – Lőrincibe igazolt, így nem tartott az FC Hatvannal a harmadosztályba. Az elmúlt idényben mindkétszer ő védte a Lőrinci kapuját ellenünk: a Kömlein nem kapott gólt (az egyetlen vereségünk…), idegenbeli meccsünkön viszont Szabó Tamás mattolta egy távoli bombával. A kiváló képességekkel rendelkező kapus méltó vetélytársa lesz Tóth Bálintank a háló előtt.
  • Egy 20 éves, tősgyökeres jászberényi fiú tette át hozzánk a székhelyét. Muhari Zoltán 47-szer lépett pályára az NBIII-ban, és négy gólt is szerzett. A jobb szélen bevethető játékos erőssége elsősorban a támadás, robbanékonyságával nagy segítségünkre lehet a az előre játékban.
  • Egy újabb ifjú titán igazolását jelenthetjük be: a nagyrédei kötődésű Gonda Csanád decemberben tölti csak be a 18. életévét! A fiatal belső középpályás több akadémián is megfordult, többek között a Vasasnál, a Puskás Akadémiánál és az Újpestnél is pallérozódott.  Az elmúlt tavaszt a BLSZ I. osztályában töltötte, melynek erősségét nem kell ecsetelni.

Mindhárom fiúnak sok sikert kívánunk GYAK-mezben, remélhetőleg még tovább fejlődve folyamatosan segítik majd csapatunkat!

Sokan felkapták a fejüket az adatokat böngészve az NBIII-ba jutásért vívott osztályozó mérkőzések alkalmával. Hajdú-Bihar bajnokánál, a Monostorpályinál ugyanis azt lehetett olvasni, hogy a vezetőedző Dr. Bereczky Bence mindössze 26 éves!

A szakember a 19/20-as (covidos) évet még játékosként töltötte a Monostorpályinál, 2020 őszétől azonban ő irányítja a csapatot a kispadról! A csapat magja azóta együtt van, és folyamatosan fejlődnek: 4. hely, 2. hely, bajnoki cím! A Cigánd ellen éppenhogy alulmaradt ez a csapat, így kiváló erőpróbának tűnt velük is játszani egy jót!

És úgy is lett: nagyon jó kis meccsett játszottunk a végtelenül szimpatikus, és komoly tudással rendelkező csapat ellen!

Röviden: kaptunk egy véleményes 11-es gólt, aztán Márkus klasszis megoldással egyenlített, becsúszott nálunk egy potya, majd szépségdíjas akció után Márkus duplázott középről, végül pedig egy egyértelműnél is egyértelműbb 11-est vágott be Márkus.

Túl egyszerű lenne azt írni, hogy a kulturáltan játszó, a  mezőnyben gyakran felülkerekedő vendégcsapat hiába játszott helyenként nagyon látványosan és eredményesen, mert Márkus klasszisával nem bírtak… A mondat első része nagyon is igaz, a második fele azért nem ilyen egyszerű, mert csapatkapitányunk első gólja valóban klasszishoz méltó volt – az alapvonalig ment az akció Oravecz segítségével, majd onnan beljebb lopva magát, visszahúzta a rövid alsóba… – azért a többiek is kellettek…

A második gól mágnestáblás volt: Forgó egy fellőtt passzt lefülelt, belépett a játékba, kitette a szélre, ahonnan Béla centerezett laposan. Belső védőnk átlépte a bepasszt ezzel mindenkit megzavarva, a támadást szintén követő Márkus pedig higgadtan belsőzte be a labdát 10-11 méterről.

A harmadik gól előtt szintén a szélen vezettünk támadást, ezúttal a balról érkező magas beadást az elmélázó védő mögül kilépő Babarcsik vette át mellel az ötös vonalánál, a pánikoló védő pedig nagyon látványosan lerántotta agilis szélsőnket. Egyértelmű volt, mint ahogy Márkus büntetője is: kapus balra, labda jobbra. Íme:

Nagy fizikai terhelés közepén vagyunk, ennek megfelelően a fiaink fáradtan is mozogtak, de ellenfelünk kohéziója, összjátéka osztályon felüli volt, ám a 30 fokos meleg őket is megfogta, és tulajdonképpen mi is, hiszen 3-2 lett a meccs végeredménye.

Folytatás szerdán: a Tiszafüred után egy újabb ellenfél, a REAC, akikkel a bajnokságban is találkozni fogunk, ráadásul már a második fordulóban, itthon és szintén szerdán. Kell ennél jobb szimuláció?

Hajrá GYAK!