Új igazolás, edzőmeccsek, kupadátumok…

Az elmúlt napokban igencsak felgyorsultak az események. Hírt tudunk adni új igazolásról, be tudunk számolni egy edzőmérkőzésen történtekről illetve az elkövetkező felkészülési mérkőzések dátumáról, de a Heves Megyei Kupa első két fordulójának sorsolása is megtörtént.

Mától, azaz július 21-től a Gyöngyösi AK játékosa a jászárokszállási Szabó Tamás. A “Róka” becenévre hallgató 25 éves középpályás nem feltétlenül ismeretlen számunkra, hiszen többször játszott ellenünk az NBIII-as Jászberény színeiben, sőt, még egy irdatlan nagy gólt is lőtt nekünk… Ráadásul “családilag is kötődik” a klubhoz, hiszen öccse, Alex 12 éves korától négy éven keresztül nálunk pallérozódott mielőtt a Honvéd leigazolta volna. Tamás egy igazi box-to-box középpályás, kiváló szerelő  és ütköző készséggel megáldva, aki a támadások építésében is segítségére lehet a társaknak. Üdv a csapatban!

Már a múlt héten “nyélbe ütöttük” Váradi Zoltán leigazolását. A karácsondi 22 éves fiatalember Hevesről érkezett hozzánk, méghozzá “vissza”, hiszen  4 éven keresztül ő is játszott utánpótlás csapatainkban. A szakmai stáb amolyan “jobboldali mindenesként” számíthat a játékára. Üdv a csapatban!

A mérleg másik serpenyőjébe is került egy játékos:  Bódi Milán  11 év után elköszönt a GYAK-tól, Gyöngyöshalászon folytatja. Sok sikert!  

VÁRADI ZOLTÁN és SZABÓ TAMÁS jött, BÓDI MILÁN ment

Szerdán pedig lejátszottuk első felkészülési mérkőzésünket, méghozzá az ország egyik legszebb fekvésű pályáján, a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban az NBIII-ból frissen kipottyanó SBTC ellen. A harmadosztályú csapatból maradt néhány kulcsjátékos, illetve – hozzánk hasonlóan  gazdag és eredményes utánpótlással rendelkező klubról lévén szó –  bátran nyúlva a fiatalokhoz, ütőképesnek tűnő gárda ellen játszottunk egy jó mérkőzést a most aztán ténlyeg katlanként működő létesítményben. A mérkőzés kezdetekor (18 óra) 32 fokot mutatott a hőmérő…

A Hazaiak nagyon bekezdtek, gyors szélsőikre építgették a támadásokat, de nekünk is sikerült kialakítanunk helyzeteket. A 20. perc tájékán volt egy kis “sörmeccs” jelenet: Tóth kapusunk a 16-oson kívül kézzel ért labdába, amiért piros lapot kapott, de jött a Stécé padjáról a jelzés, hogy maradjon nyugodtan, úgy több érelme van a meccsnek. Pláne, hogy nem sokkal ezután egy jó elfutás után a gólerős Tarlósi Milán meg is szerezte a vezetést a nógrádiaknak…

Nem sokkal ezután mi is megrezgettük a hálót: egy szabadrúgás után Márkus fejelt a kapu felé, a kapuson túl is jutott a labda, de az egy méteren álló Vernyik – biztos, ami biztos – bepasszolta azt.

Ezután újabb kiállítás, ezúttal tényleges következett. Az egyedül kiugró csatárt Váradi a mezénél fogva húzta vissza: itt is villant a piros, és itt már nem jött a “megbocsájtás”, az első félidő utolsó perceitől emberhátrányban játszottuk le a mérkőzést.

A második félidő elején az emberelőnyben játszó hazaiak érthető módon domináltak, de igazi védést csak egyet kellett bemutatnia a ki(nem)állított kapusunknak. Sőt, 10 perc elteltével, és hat hazai csere után kiegyenlített lett a játék, és néha még labdatartásra, támadásépítésre, letámadásra is jutott az erőnkből… Egy ilyen határozott fellépés alkalmával a győztes gólt is megszereztük! A bizonytalankodó védőtől Ludányi Gábor egész egyszerűen elvette a labdát, majdegy tolás után 16 méterről eresztett meg egy hálószaggató lövést.

Mindig elmondjuk: nem az eredmény számít ilyenkor, de most azzal is elégedettek lehetünk a körülmények ismeretében, illetve a nagy terhelésben lévő játékosainkon látszott a labdaéhség és a fáradtság is, de egy jó mérkőzést játszottunk!

A szebb napokat is látott stadion

Nézzük a jövőt!

A következő három HAZAI felkészülési mérkőzés dátumai és ellenfelei a következők:

július 23.,  szombat, 10:30 – Gödöllő

július 27., szerda, 19:00 – Jászfényszaru

július 30., szombat, 11:00 – Jászárokszállás.

Már nem felkészülési, hanem tétmérkőzés dátumáról is hírt tudunk adni, hiszen a megyei szövetség megtartotta a kupasorsolást is. Ennek keretében az 1. fordulóban Abasárra utazunk augusztus 21-én, vasárnap. Ha ezt az akadályt sikeresen vesszük, akkor a 2. fordulóban a Hatvani Lokomotív-Maklár mérkőzés győztesét fogadhatjuk.

Hajrá GYAK!